Dzięki

Właśnie.. kurator zasłania się troszkę tym, że najpierw musi wysłać ostrzeżenie sprawcy.. itp.. przecież to potrwa.. a przemoc trwa.. W tej rodzinie ma charakter ciągu zdarzeń przemocowych (w tym przemoc seksualna).. świadkami są dzieci..
Dla mnie to jest troszkę zrzucanie odpowiedzialności na przewodniczącego.. a przecież ja nie jestem osobą decyzyjną.. decyduje ZI.. Spróbujemy złożyć to zawiadomienie do Prokuratury.. a ktoś tu wspomniał.. by pisemko skierować na policję.. to własnie policja założyła NK więc moim zdaniem nie ma sensu stosować do nich pisma.. tym bardziej, że dzielnicowy (jak winno być i bywa) - jest członkiem ZI.
Sprawa dla mnie jest prosta.. ale wiecie co.. jak sobie pomyślę, że sąd znowu odrzuci wniosek.. szkoda gadać.. ręce związane.. ODP wezmie udział w pilotażu, w którym zdobędzie nowe kwalifikacje.. chcemy jako OPS, by uniezależniła się finansowo od męża.. tym bardziej, że po udziale w projekcie ma zagwarantowane zatrudnienie.. fajna sprawa.. a tu sprawca szaleje.. a ona pobita pójdzie do pracy.. wątpię.. jej praca i nasza pójdzie na marne..
Mam nadzieję, że uda się gościa wsadzić za kratki.. bo śmieje się z nas... z policji .. czuje się bezkarny.. a nadmienię, że okres próby wyznaczono na 4 lata.. za 4 mce okres próby się skonczy.. a podobno odgrażał się kuratorowi społecznemu, że gdy kara mu sie skonczy \"to dopiero Wam pokażę na co mnie stać\".. porażka..