obscenicznie - HYdE PaRK

Strona 5 z 6    [ Posty: 57 ]

Napisano: 20 lut 2017, 21:13

Aniołku, ty chyba jesteś ostatnią osobą która powinna wypowiadać się na temat pisowni. Tupetu to ci nie brakuje.
dzidzia

Napisano: 20 lut 2017, 22:01

Nie róbmy scen proszę Państwa.
Ten człowiek czytał i recenzjował moje artykuły już dawno, zgodził się, ja poprosiłam. Jego tłumaczenie tekstu " Wychowanie..." na gwarę śląską to fenomem. Cenię sobie inteligentnych ludzi.
Na forum zazwyczaj się nie zgadzamy, bardzo nie zgadzamy. Nie znoszę się tłumaczyć...Ale być może taka moja odpowiedź Państwa ustatysfakcjonuje. Jesteście dorośli.

Z szacunkiem dla Państwa
Anioł

Napisano: 20 lut 2017, 22:41

Nie ma takiego słowa "recenzjował" sic!

recenzować
Wielki słownik ortograficzny

recen•zować -zuję, -zują
Słownik języka polskiego

recenzja «omówienie i ocena dzieła literackiego, spektaklu teatralnego, koncertu itp., zwykle publikowana w prasie»
• recenzyjny • recenzyjka • recenzent • recenzencki • recenzentka • recenzować
Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego

recenzować
recenzowanie
litości

Napisano: 20 lut 2017, 22:52

Jeśli to tylko literówka to ok ale warto wiedzieć, że:

nie

"na gwarę śląską to fenomem"

lecz

"na gwarę śląską to fenomen"
litości

Napisano: 20 lut 2017, 22:52

u janiołuf wszystko jest zrecezjowane i tyli
Gość

Napisano: 20 lut 2017, 22:54

a fenomem to taki fe mem po janielemu
Gość

Napisano: 20 lut 2017, 23:01

Z pani wpisów wynika, że znacie się z Elmerem od dawna i macie ze sobą kontakt, bo nie prosiła pani o niego. Jedynie pytała czy zechce pomóc. Dlaczego więc od razu nie załatwiła pani tego prywatnym kanałem? Uniknęłaby pani wtedy złośliwości. Czyżby chodziło o to, żeby ktoś dowiedział się, że pani zwraca się do Elmera z prośbą? Ach ta kobieca natura ...
Gość

Napisano: 20 lut 2017, 23:37

Jestem zmęczona - a noc przede mną...ale dziękuję za tę chwilę relaksu. Wasze opinie i uwagi są bardzo cenne dla mnie, szczególnie teraz. Ja nie mogę sobie pozwolić na żadne chwile słabości,potknięcia. Wasza postawa... zjawisko fenomenalne :)
Coś Państwu powiem. Recenzje dysertacji są bardzo szczegółowe. Można przeczytać, m.in. "(...) w trakcie lektury napotkałam drobne błędy stylistyczne, interpunkcyjne, "literówki", czy "sugeruję zmianę...", " mankamentem jest..", itd.
I na końcu najważniejsze stwierdzenie, marzenie wszystkich, które brzmi " Recenzowana rozprawa sytuuje się w obrębie socjologii, spełnia wymogi (...) i pozwala na dopuszczenie jej do publicznej obrony".
Trzymajcie Państwo kciuki.
Anioł

Napisano: 21 lut 2017, 0:48

Zawsze podziwiam jak ludzie z igly widly robia.Niesamowite - z drobiazgu - dysputa.Fascynujace. :) ;)
Gość

Napisano: 21 lut 2017, 16:54

Już kilka lat temu ktoś zwracał uwagę aniołowi, wtedy pod innym nickiem, na recenzjować. Wtedy tez tak się oryginalnie tłumaczyła, że zapadło mi to w pamięć. I oto po kilku latach powtórka. Ten sam błąd i to samo tłumaczenie. Przykład potwierdzający regułę "czym skorupka za młodu...".
woow

Strona 5 z 6    [ Posty: 57 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x