oddawanie wolnego za święto

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~mariusz

Re: oddawanie wolnego za święto

Post autor: ~mariusz »

no, sprawdzilem art 151 (10) praca w niedziele i swieto jest dozwolona w ruchu ciaglym , pracy zmianowei placowkach zapewniajacych opieke. gdyby u nas byl ruch ciagly, to nie wyminialiby nas z osobna
~Marianna

Post autor: ~Marianna »

Praca w ruchu ciągłym w systemie równoważonego czasu pracy - tak jest u nas
~Marianna

Post autor: ~Marianna »

powtórzę się

\"Należy odróżnić pracę w ruchu ciągłym od systemu pracy w ruchu ciągłym.

Przy pracy w ruchu ciągłym mogą być zastosowane różne systemy organizacji czasu pracy:

- system pracy w ruchu ciągłym,
- równoważny system czasu pracy,
- praca zmianowa w podstawowym systemie czasu pracy (np. 4 grupy pracowników pracujące po 8 godzin dziennie – w każdej dobie pracują 3 grupy, a czwarta odpoczywa).\"

https://www.sklodowscy.pl/strona.php/213 ... aglym.html
~mariusz

Post autor: ~mariusz »

.ot......mądrego przyjemni posluchac jest......
~Przemek

Post autor: ~Przemek »

czy można pracując w równoważnym systemie mieć rozliczenie roczne?
~Rafał

Post autor: ~Rafał »

o ile święto obniża wymiar czasu pracy?. U nas pracujemy 32 godziny bezpośredniej pracy z dzieckiem i nam za święto dyrektor obniża o 6,5godziny, bo liczy 32:5. Czy tak może być?kodeks mówi co innego.
czy jak w święto mam w grafiku wolny dzień, tak mi wypadło, to też mam jeszcze obniżony wymiar czasu pracy i wolny dzień, czy już mi się nie należy?
~ewa

Post autor: ~ewa »

o 8 godzin - przeczytaj kodeks pracy
ODPOWIEDZ