oddawanie wolnego za święto
Re: oddawanie wolnego za święto
no, sprawdzilem art 151 (10) praca w niedziele i swieto jest dozwolona w ruchu ciaglym , pracy zmianowei placowkach zapewniajacych opieke. gdyby u nas byl ruch ciagly, to nie wyminialiby nas z osobna
Praca w ruchu ciągłym w systemie równoważonego czasu pracy - tak jest u nas
powtórzę się
\"Należy odróżnić pracę w ruchu ciągłym od systemu pracy w ruchu ciągłym.
Przy pracy w ruchu ciągłym mogą być zastosowane różne systemy organizacji czasu pracy:
- system pracy w ruchu ciągłym,
- równoważny system czasu pracy,
- praca zmianowa w podstawowym systemie czasu pracy (np. 4 grupy pracowników pracujące po 8 godzin dziennie – w każdej dobie pracują 3 grupy, a czwarta odpoczywa).\"
https://www.sklodowscy.pl/strona.php/213 ... aglym.html
\"Należy odróżnić pracę w ruchu ciągłym od systemu pracy w ruchu ciągłym.
Przy pracy w ruchu ciągłym mogą być zastosowane różne systemy organizacji czasu pracy:
- system pracy w ruchu ciągłym,
- równoważny system czasu pracy,
- praca zmianowa w podstawowym systemie czasu pracy (np. 4 grupy pracowników pracujące po 8 godzin dziennie – w każdej dobie pracują 3 grupy, a czwarta odpoczywa).\"
https://www.sklodowscy.pl/strona.php/213 ... aglym.html
czy można pracując w równoważnym systemie mieć rozliczenie roczne?
o ile święto obniża wymiar czasu pracy?. U nas pracujemy 32 godziny bezpośredniej pracy z dzieckiem i nam za święto dyrektor obniża o 6,5godziny, bo liczy 32:5. Czy tak może być?kodeks mówi co innego.
czy jak w święto mam w grafiku wolny dzień, tak mi wypadło, to też mam jeszcze obniżony wymiar czasu pracy i wolny dzień, czy już mi się nie należy?
czy jak w święto mam w grafiku wolny dzień, tak mi wypadło, to też mam jeszcze obniżony wymiar czasu pracy i wolny dzień, czy już mi się nie należy?
Oprócz oddawanie wolnego za święto - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
pogotowie i wyjazd do szpitala
jednorazowy dodatek wyrównawczy
opiekun na silę
praca w nocy
współpraca
Ocena
Prosę o pomoc w sparwie zgłoszeń w Płatniku
kp jak awansować z młodszego wychowawcy
dokumentacja
Przeniesienie urlopu z KN na KP
Czym jest dla mnie praca w placówce
GRAFIK
dyskryminacja
dom dziecka, zamledowanie, bezdomność???
ŻYCZENIA
życzenia