odpłatność w decyzji - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 16 lut 2010, 17:19

czy określacie w decyzji kiedy będzie uiszczana odpłatność dla DPS za pobyt osoby kierowanej? np. do 15 dnia za dany miesiąc
~ataga

Napisano: 16 lut 2010, 21:57

taki zapis mamy w pouczeniu, u nas jest to najpóźniej do ostatnego dnia każdego miesiąca (czmu mamy płacić jeśli m-c jeszcze trwa)
~klaudia

Napisano: 18 lut 2010, 9:59

no właśnie a do nas DPS-y mają pretensje że powinni dostać \"z góry\" bo niby za co mają kupowac artykuły i usługi; kilka DPS-ów przysyła do nas rachunki np. na początku lutego z datą wystawienia 28 luty i potem wychodzą bzdury że data wpływu jest wcześniejsza niż data wystawienia
~ataga

Napisano: 19 lut 2010, 0:05

też miałam taki problem z niektórymi z DPSami, ale czemu mam płacić póki sie nie skończy m-c?? Po drugie oni się nie utrzymują tylko z tego co przesyłają OPSy, niech nie przesadzają! A jak się wcześniej zapłaci to nieraz potem są niepotrzebne problemy i trzeba pisać o zwrot jeżeli np. ktoś umrze w połowie miesiąca. A tak wogóle to od czasu kiedy jeden DPS napisał pismo że podstawą zapłaty jest decyzja i nie będą wysyłać już rachunków, podzwoniłam po innych i tez nie wysyłają. Jest mniej roboty z dekretowaniem tego wszystkiego, a termin zapłaty okresla decyzja a nie ich rachunki.
~klaudia

Napisano: 22 lut 2010, 10:10

zgoda, że rachunki nie są potrzebne, ale jeśli juz to powinny być wystawiane i płacone zgodnie z decyzją, dzieki Klaudia wprowadzę zapis w decyzji o trminie płatności
~ataga

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem