opieka wytchnieniowa
-
- Praktykant
- Zajmuję się: księgowa
- Kontakt:
opieka wytchnieniowa
Podpowiedzcie proszę jak księgować opiekę wytchnieniową? pozabudżetowo 136/853 lub 139 czy budżetowo 85326?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Główny Księgowy OPS
- Kontakt:
Re: opieka wytchnieniowa
My mam pozabudżetowo i księguję 139/240 bez żadnej klasyfikacji. np. faktura 240/201 i 201/139
-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowość
- Kontakt:
I pieniądze wpływają najpierw do gminy, czy bezpośrednio na odrębnie założone przez Was konto?
-
- Praktykant
- Kontakt:
Pieniądze wpływają na nasze konto w OPS bez udziału gminy. Dyrektor musi mieć upoważnienie od Burmistrza. I Dyrektor OPS podpisuje umowę na te środki. Tak jest u nas.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowość
- Kontakt:
Właśnie się dowiedziałam, że Gmina powinna mieć wyodrębniony rachunek na Opiekę Wytchnieniową i nie może przekazywać tych środków do OPS, bo to zadanie Gminy. Tak jest sformułowana umowa. Nie może być żadnego upoważnienia do podpisania umowy dla kierownika i księgowej OPS...
Księgowy OPS powinien mieć upoważnienie do tego wyodrębnionego rachunku Gminy (do wykonywania operacji).
Nic już nie rozumiem...
To jak rachunek Gminy, to księgować te operacje na Gminie czy w OPS???
Te info są z rozmowy telefonicznej z MUW Warszawa
Księgowy OPS powinien mieć upoważnienie do tego wyodrębnionego rachunku Gminy (do wykonywania operacji).
Nic już nie rozumiem...
To jak rachunek Gminy, to księgować te operacje na Gminie czy w OPS???
Te info są z rozmowy telefonicznej z MUW Warszawa
-
- Praktykant
- Kontakt:
My w ubiegłym roku prowadziliśmy trzy takie programy z funduszu solidarnościowego. Każdą umowę podpisywała Dyrektor OPS i Skarbnik Gminy. Jestem z woj. małopolskiego i tak u nas to funkcjonuje. Wszystkie pobliskie gminy tak mamy ze rachunki mamy w ops i bezpośrednio na nie są przekazywane środki z funduszu ( bo taki rachunek podano w umowie) i z tego rachunku dokonywana jest płatność ( co wynika również z umowy). To tyle...... u nas takie ustalenia
-
- Praktykant
- Kontakt:
U nas było tak jak opisane, ale UW kazał w Gminie rachunek otworzyć tam wpłynęły pieniądze po czym Gmina przekazała do OPS na wyodrębniony do opieki rachunek.Trzeba było aneks do umowy podpisać co do rachunku.mon-lab pisze: 04 maja 2021, 14:36 My w ubiegłym roku prowadziliśmy trzy takie programy z funduszu solidarnościowego. Każdą umowę podpisywała Dyrektor OPS i Skarbnik Gminy. Jestem z woj. małopolskiego i tak u nas to funkcjonuje. Wszystkie pobliskie gminy tak mamy ze rachunki mamy w ops i bezpośrednio na nie są przekazywane środki z funduszu ( bo taki rachunek podano w umowie) i z tego rachunku dokonywana jest płatność ( co wynika również z umowy). To tyle...... u nas takie ustalenia
A jak macie księgowanie 139/240, 240/231,229...., 231,229.../139?
-
- Podinspektor
- Kontakt:
ja księguję przez konta 139 i 240 bez klasyfikacji bo pozabudżetowo
-
- Stażysta
- Zajmuję się: KSIĘGOWOŚĆ
- Kontakt:
A co z kontem 404, w przypadku kontroli ZUS musiałam dać wydruk konta 404, które było porównywane z raportami i kartami wynagrodzeń- szczęśliwie to był rok bez OW
Opiekunki są na kartach wynagrodzeń i na raportach i na 229 tez jest odzwierciedlenie ale na 404 ich nie mam.
Opiekunki są na kartach wynagrodzeń i na raportach i na 229 tez jest odzwierciedlenie ale na 404 ich nie mam.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ksiegowość
- Kontakt:
Księguję pozabudżetowo 240/139
Oprócz opieka wytchnieniowa - Księgowość przeczytaj również:
wczasy pod gruszą
Specjalistyczne usługi opiekuńcze
Usługi opiekuńcze
RB 28 s-miesięczne
Zwrot wpłynął na rachunek 31.03.?
płatności kartą płatniczą?
PPK - przekazanie składek
Sprzedaż mieszkania
Wysyłanie listów polecanych przez OPS
ZAKRES OBOWIĄZKÓW POMOC ADMINISTRACYJNA DZIAŁ KSIĘGOWY
klasyfikacja budżetowa - środki z programu czyste powietrze
zwrot nienależpobr500+ a brak dochodów
zakup zestawu komputerowego
zwrot dotacji Asystent rodziny!
Wykonanie testów na Covid jaki paragraf Klasyfikacji budżetowej?
Błędy paragraf