'gośc4" ma racje jeśli się nie wpisze terminu ważności i zatwierdzi wniosek (system pozwala zatwierdzić bez tych dat) to do uzupełnienia są ponownie terminy ważności kart tylko jest przycisk "wyznacz termin ważności". Klikając na owy przycisk system sam wylicza datę ważności karty dla dzieci z terminem a dla rodziców bezterminowo. Jeśli chodzi o adresy zamieszkania jeszcze tego nie sprawdziłam a pewnie jest podobnie.
wprowadzałem już 2 wnioski, po wstępnym zatwierdzeniu i tak system się upominał o uzupełnienie danych - wręcz otwiera nawet nowe rubryki których wcześniej nie było, czyli uzupełnienie obywatelstwa, szkoły itp. Natomiast co za datę wklei ci przycisk generuj datę, bo przy dzieciach do 18 roku życia nie wygeneruje ci daty ważności karty tak jak to było dotychczas na dzień przed ukończeniem 18 roku życia (a takich przypadków mamy najwięcej) tak samo nie wygeneruje ci niczego czego nie wpiszesz ręcznie, bo musisz pisać planowany termin ukończenia nauki z zaświadczenia dostarczonego przez wnioskodawcę, w tedy generuje on tylko chyba 2 warianty terminowe uwzględniając danym rok, co w rzeczy samej nie odpowiada często faktycznym danym z zaświadczenia ale ok. Przecież nic się nie zmieniło w tym że karty tracą ważność przy osiągnieciu 18 roku życia, a system tego nie wylicza
w przypadku dzieci do 18 roku życia wybierz obywatelstwo polskie i wyznacz termin ważności, wtedy system wyznaczy datę ważności karty dzień przed ukończeniem 18 urodzin.
Straciłam trzy dni na e-learning i tak niewiele mi to dało. Robiłam wszystko po kolei i wprowadziłam dwa wnioski do momentu zamówienia kart. Karty przesłane do niejakiego Biura personalizacji Kart. W zakładce zarządzanie kartami, karty się rozmnożyły, wielokrotnie. próbowałam to naprawić, bez szans. Dziecku nie wyznaczyło daty ważności, unieważniłam kartę, ta zniknęła, nie wiadomo gdzie. 'Szukajcie, a znajdziecie". Karty dalej do zamówienia, nie wiadomo dlaczego. Dałam zamów ponownie " Błąd wystąpił wyjątek". Dzwonię do tego Help desku, wszystkie linie zajęte, ale dzielnie czekałam na linii pół dnia. Niestety bezskutecznie. Dzwonię do pomocy technicznej Urzędu Małopolskiego. Poradził żeby się zalogować na stronie, założyć konto i kontaktować się z nimi e- mailowo. Wysyłam błąd. Czekam na hasło, hasło nie przychodzi, na e- maila. No i nie wiem co dalej. Rozchorowałam się z tego wszystkiego, powinni nam płacić szkodliwe.
Siostro wszystko będzie dobrze dostaniesz 13,40 zł. z twe 3 ciężkie dni pracy . Błąd wyjątek sprawia że nikt nie może zamówić kart na dzień dzisiejszy, a gdyby udało ci się wysłać maila otrzymała byś zapewne standardowego maila jak wszyscy "W chwili obecnej testowane są usługi komunikacji pomiędzy PWPW i MRPiPS, w związku z powyższym może występować błąd dla funkcjonalności zamawiania kart KDR w PWPW oraz przyjmowania przesyłek z PWPW. Niniejsze funkcjonalności powinny zostać uruchomione do końca przyszłego tygodnia. Za utrudnienia przepraszamy."
ubu wprowadziłam 12 wniosków i tak wlanie jest, dla dzieci do 18 roku życia wylicza datę sam system - dzień przed 18 tak jak było w starym systemie. Nie wprowadzam terminu ukończenia szkoły dzieciom do 18 roku życia ani rodzicom i później po wciśnięciu przycisku "wyznacz termin ważności' wyznacza prawidłową datę na podstawie wprowadzonej na początku daty urodzenia.