jakby ktoś nie wiedział jak wydać kartę po ich odebraniu z PWPW, to chyba się wchodzi na
OBSŁUGA WNIOSKÓW - wybierasz interesującego cię wnioskodawcę który ma status rozpatrzony i naciskasz przycisk OBSŁUŻ (po prawej )
wchodzimy następnie na zakładkę KARTY
wybieramy kartę właściwą oczekująca na odbiór
wciskamy przycisk WYDAJ KARTĘ
po czym potwierdzasz wydanie karty ew wydrukowujesz potwierdzenie odbioru
chociaż nie wiem po co w przypadku przedłużenia wali cała rodzinę do tego potwierdzenia (sic)
a co potem to nie wiem bo nie wydaję póki nie przyjdzie petent
... chociaż w instrukcji napisali, że można pobrać potwierdzenie dla jednej karty.
Niedogodność polega na tym, że aby wydrukować potwierdzenie, trzeba najpierw wydać karty!
zapewne nie jesteś wyjątkiem, być może ten program działa jak elektrownie na Krymie , osobiście chrzanie te ich potwierdzenia, poza zamawianiem bezpośrednim kart na dziś dzień obszedł bym się bez tego programu w ogóle
Widze że moje problemy z tym "cudownym" programem sie pokrywają z waszymi. O logowaniu szkoda pisac codziennie sie loguje po parenaście razy bo często ma zwisa i wyskakuje magiczny biały ekran z errorami.
O tych zmianach statusów i grzebaniu w opcjach żeby sie dobić do czegoś konkretnego to też ŻAL pisać.
Dzisiaj w końcu mogłem odebrać koperte. Szkoda tylko że trzeba odhaczać każdego człeka po kolei bo inaczej nie potwierdzi zamówienia. Myśle że te fachmany od tego CUDA mogą se pogratulować. Stworzyli "piękną rzecz"