A tu....hehe
4) dziecku legitymującemu się orzeczeniem o umiarkowanym albo znacznym stopniu niepełnosprawności, w wieku powyżej 18. roku życia – na okres ważności orzeczenia;
Kaska11 pisze:A tu....hehe
4) dziecku legitymującemu się orzeczeniem o umiarkowanym albo znacznym stopniu niepełnosprawności, w wieku powyżej 18. roku życia – na okres ważności orzeczenia;
Moi zdaniem punkt ten nie mówi jak to formalnie załatwić, ponieważ znowu ustawa jest nie precyzyjnie napisanambrrr pisze:ale to co Kaska podała to chodzi o dokumenty jakie się składa, a ja podałam Ci art. w którym mowa że bez ograniczeń art4 ust 1 pkt 3 odnieś się do tego
Ale my nie rozmawiamy czy dziecku się karta należny czy nie , tylko jak to załatwić proceduralne, bo to że karta się należy jest wiadome.. i jasne, pytanie czy można tylko od razu dac do daty z orzeczenia czy trzeba najpierw do 18 rok życia i następnie przedłuzenei do aty z orzeczenia, tej kwestia dotyczy ta dyskusja więc proszę nie zmieniać tematumbrrr pisze:czyli osobie- dziecku ktore będzie miało powyżej 25 lat ale będzie miało ważne orzeczenie to nie przyznasz kart?
Gdzie tak jest napisane?Ponieważ w dokumentach jakie składa powinno być też wymienione dziecko do 18 roku życia z orzeczeniem o niepełnosprawności.....
No chodziło mi o to, ze moim zdaniem taki zapis powinien byc w ustawie i wtedy była by jasność.nowapa pisze:Gdzie tak jest napisane?Ponieważ w dokumentach jakie składa powinno być też wymienione dziecko do 18 roku życia z orzeczeniem o niepełnosprawności.....