osoby samotne do 500+ bez alimentów - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 5    [ Posty: 50 ]

Napisano: 24 lut 2016, 11:43

olek jak to olek, trochę za dużo na jedną nóżkę :lol:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 24 lut 2016, 12:07

olek112 pisze:Dokładnie.
Na końcu definicji osoby samotnie wychowującej jest po przecinku zapis "chyba, że wychowuje wspólnie co najmniej jedno dziecko z jego rodzicem".
Przykro mi, ale jeśli dziecko w akcie urodzenia ma wpisane mamusie i tatusia i oboje są znani z imienia i nazwiska to domyślnie wychowują to dziecko wspólnie i definicja osoby samotnie wychowującej nie ma tutaj zastosowania.
A skąd ci się wzięło to "domyślnie"? Masz to gdzieś zapisane w przepisach?

Jak nie wychowuje, to nie wychowuje, jak jej nie wierzysz to możesz wysłać socjalnego na wywiad.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 24 lut 2016, 12:46

my będziemy przyznawać "samotnym rodzicom", pod warunkiem że przedstawią dokument potwierdzający że dziecko jest pod jego opieką (np. postanowienie sądu)
gopsianka
Referent
Od: 07 kwie 2014, 13:27
Zajmuję się:

Napisano: 24 lut 2016, 13:44

gopsianka pisze:my będziemy przyznawać "samotnym rodzicom", pod warunkiem że przedstawią dokument potwierdzający że dziecko jest pod jego opieką (np. postanowienie sądu)
sorki wielkie ale może jeszcze potwierdzenie od prezydenta czy papieża
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 24 lut 2016, 14:03

a czemu ma nie dostać ?jak sama wychowuje i przedstawi np.zaświadczenie że jest stanu wolnego, a nie każdy musi brać FA :!: :!: :!:
kaska85

Napisano: 24 lut 2016, 14:22

ale wyluzuj i się nie jaraj tak
wszystko wyjdzie w praniu
ja powiem, ze jako panna z dziećmi i by mi socjalny przyszedł sprawdzać czy wychowuje czy nie z ojcem dzieci moje dzieci to bym pognała
na jakiej podstawie ?
w ustawie jest marnotrawienie - przeznaczanie nie na dzieci no i jak ktoś nie sprawuje opieki .... jakoś nie widzę, ze zwracamy się z wnioskiem do ops o wywiad jak matka samotnie wychowuje, jest tatuś i nie ma zasądzonych alimentów .... a jak płaci dobrowolnie ?
gasiak

Napisano: 24 lut 2016, 14:31

del
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 24 lut 2016, 15:38

Przestańcie wydziwiać bo znów nas wyzwą od różnych takich :)Jak oświadcza, że samotna to samotna i Amen. Jak masz podejrzenia , że jednak nie samotna wyślij socjalnego. Jak bierze rodzinne i tam wykazuje ojca, wezwij do złożenia wyjaśnień. Przestańcie robić sztuczne problemy.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 24 lut 2016, 17:41

Socjalny wylegitymuje go, żeby sprawdzić, ze to na pewno tatus, a nie inny pan? Poza tym pod jego nieobecnosć i tak niczego nie dowiedzie. Bedzie w pracy, to tak jakby go w ogóle nie było.
natka42

Napisano: 25 lut 2016, 8:46

a jak pracują oboje np i mamusia i tatuś ? to wcale wywiadu nie zrobi i co wstrzymacie świadczenie ? chyba nie bardzo ...
nie którzy chyba sami nie dostaną i robią wszystko żeby inni też nie dostali :)
gasiak

Strona 2 z 5    [ Posty: 50 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x