Jestem nowa bez doświadczenia i chciałam się upewnić czy dobrze zrozumiałam, że takiej Pani samotnie wychowującej bez alimentów przyznajemy ?fenks pisze:Aż mnie dreszcz przeszywa jak czytam te brednie. Owszem ,ustawa jest bardzo podobna do ŚR, jednakowoż to jest INNA ustawa i def. osoby samotnie wychowującej dziecko jest inna niż w ŚR. A co za tym idzie MA ona zastosowanie i do struktury rodziny nie wlicza się partnera, z którym ma się dziecko, jeśli osoba deklaruje, że razem dziecka nie wychowują. Stanowisko takie potwierdził na poniedziałkowym spotkaniu w urzędzie wojewódzkim w Lublinie pan Wardach.
Więc bierzesz taka osobę w obroty i pytasz w którym wniosku nakłamała, przypominając jednocześnie, że we wniosku jest klauzula o odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań. Informujesz również, że w przypadku wykrycia takiego faktu jesteś zmuszona z urzędu zgłosić to do prokuratury. Reakcja osoby bezcenna.abc pisze:no dobrze - definicja definicją- a rzeczywistość będzie taka: w świadczeniach rodzinnych we wniosku będą razem bo jak nie ma zasądzonych alimentów- to nie byłoby rodzinnego, w 500+ - tylko mamusia z dziećmi- bo z dochodami tatusia się nie zmieści na pierwsze dziecko, w dodatkach mieszkaniowych będą razem - bo mieliby nadmetraż, w pomocy społecznej- to tak jak im będzie lepiej-paranoja
a dlaczegóż miałbym odmówić i na jakiej podstawie?gasiak pisze:to przyznasz mi bez zbędnych oświadczeń ?