osoby samotne do 500+ bez alimentów - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 4 z 5    [ Posty: 50 ]

Napisano: 28 lut 2016, 9:55

Samotne tylko do 500+ zwykłe oszustwo, jeżeli dzieci uznane to dlaczego nie ma alimentów. Chodzi bardziej o to że ojciec ma duże dochody, więc mężatce 500 nie będzie przysługiwał, a samotnej na niby tak. A co do tego że "sama podpisuje wniosek i oświadcza świadomie" to każdy wie ten kto pracuje w śr jak to wygląda, że napiszą wszystko aby dostać więcej pieniędzy . Jeżeli nie wychowują razem to jaki problem w zasadzeniu alimentów, przecież pierwszy powinien ponosić koszty utrzymania ojciec dziecka.
aiwa

Napisano: 29 lut 2016, 10:35

jakie oszustwa ? toż jaka ustawa tak ludzie będą wykorzystywać na swoją korzyść ....
w funduszu nie wykorzystują ? w rodzinnych nie kombinują ? ludzie teraz mają dostęp do internetu, radców prawnych za friko ....
jeśli ustawa daje możliwość im możliwości dlaczego zaraz ludzi oskarżacie za oszustów kłamców i innych
dlaczego nie mówicie że ustawa jest nie precyzowana ....
gasiak

Napisano: 29 lut 2016, 23:51

wszędzie kombinują, żyją razem maja zasądzone alimenty na dzieci i co z tego tego się nikt nie czepia, pracują na czarno i dalej pobierają, jeżdżą za granicę, wychowują dzieci z partnerami i nie muszą ich wykazywać bo nie mają wspólnego dziecka.
a co osoba samotna, mimo że nie ma zasądzonych alimentów a partner płaci czasami raz na ruski rok zabierze dziecko albo go zobaczy, nie mieszkają razem, nie pomaga jej na co dzień w wychowywaniu dziecka, to takiej osobie niby nie przysługuje
lepiej faktycznie mieć NN to raczej jest nienormalne
kasiaczek

Napisano: 01 mar 2016, 8:32

ludzie chyba zazdroszczą i dlatego są tacy jacy są wredni, podejrzliwi tylko by pracownikiem socjalnym straszyli, prokuratorem i innymi cudami
gasiak

Napisano: 01 mar 2016, 8:42

węc bierzesz taka osobę w obroty i pytasz w którym wniosku nakłamała, przypominając jednocześnie, że we wniosku jest klauzula o odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań. Informujesz również, że w przypadku wykrycia takiego faktu jesteś zmuszona z urzędu zgłosić to do prokuratury. Reakcja osoby bezcenna. :D

Nie prawda, że tak będzie bo wnioskodawca powie że we wrześniu była z ojcem dzieci, a teraz się pokłócili.
Gość

Napisano: 01 mar 2016, 8:46

no ok to mówisz jak w rodzinnych są razem matka ojciec dziecko/dzieci, ale skoro pobiera rodzinne to 500plus tym bardziej na 1 dziecko dostanie bo spełniają kryterium
chodzi o osoby które nie korzystają z rodzinnych np przyjdzie panna z dziećmi i nie poda tatusia np,bo dużo zarabia i co nie którzy właśnie straszą prokuratorem i innymi cudami
ale podpisują wniosek osoba jest świadoma czy pisze prawdę że wychowuje z tatusiem i kłamie, czy np na prawdę nie ma tych alimentów bo tatuś rodzinę ma w nosie :)
gasiak

Napisano: 01 mar 2016, 8:48

jutro jadę na spotkanie do Uw zobaczymy co powiedzą
czego nauczą i co przekażą :)
gasiak

Napisano: 01 mar 2016, 9:53

gasiak pisze:( bo ja mam takie stanowisko, że jeśli osoba składa tak wniosek to robi to z pełną świadomością i wie co podpisuje i o co wnioskuje .... )
3% świadczeniobiorców, którzy wiedzą co podpisują i o co wnioskują - prawdziwy skarb ;)
tarjo

Napisano: 01 mar 2016, 14:48

Program „Rodzina 500 plus” – kompendium wiedzy
12. Do dochodu wlicza się alimenty od drugiego rodzica, a także z Funduszu Alimentacyjnego.
To informacja, która widnieje na stronie mojego ops. Czy mogę w jakiś sposób udowodnić Paniom z mojego ośrodka pomocy społecznej, że mimo, iż nie mam zasądzonych alimentów przysługuje mi 500zł jako osobo samotnie wychowująca? Chodzi mi o konkretny artykuł.
Beata1234

Napisano: 02 mar 2016, 8:07

Nic nie musisz udowadniać. Złóż wniosek, jeśli dostaniesz odmowę, odwołaj się do SKO
6i9

Strona 4 z 5    [ Posty: 50 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x