Sam nie bardzo chwytasz. Twoja religia impregnuje na wiedzę dość skutecznie.Elmer pisze:nie bardzo chwytasz.
To skomentuj inkwizycję, krucjaty, hamowanie rozwoju nauki, ewangelizację mieczem i ogniem.Elmer pisze:bzdur o KK nawet nie chce mi się komentować
To nie ma poparcia w faktach? Zresztą, jak się bardzo uprzesz, możesz iść mordować, przetestujesz działanie państwa prawa które istnieje teoretycznie.Elmer pisze:Ja uważam, że lewak to nie człowiek.
Zresztą lewak to jest rodzaj sztyletu stosowany do parowania ciosów. Nazwa wynika z tego, że był trzymany w lewej ręce - czyli to zdecydowanie nie człowiek, możesz mieć rację.
Elmer pisze:rozumiem, że zgodnie z twoją logiką ja mogę abortować lewaków.
Nie możesz, bo urodzony człowiek to człowiek i nie da się przeprowadzić aborcji?
Zygota to nie człowiek i Twoja wiara tego nie zmieni, zygota dalej pozostanie zygotą. Dlatego szanując Twoje przekonania religijne prawo nie zmusza Cię do dokonywania aborcji.
Elmer pisze:Co do konsensusu, bo chyba nie przeczytałeś:
Opinia jednego, kilku, kilkunastu nie zmienia konsensusu wypracowanego latami badań i doświadczeń. Panuje konsensus, że szczepionki są skuteczne i nie powodują autyzmu, mimo to są naukowcy którzy twierdzą inaczej. Panuje konsensus, że GMO nie jest szkodliwe dla zdrowia, mimo to są naukowcy którzy twierdzą inaczej. Panuje konsensus, że orientacja seksualna jest tematem wrodzonym - a nie nabytym, mimo to są księża którzy twierdzą inaczej.
Elmer pisze:W niektórych krajach rząd uznał,
Sprawa tego rządu.
Elmer pisze:Ty kłamiesz. Nowa regulacja nie weszła w życie i do tej pory są likwidowane. Ostudź emocje włącz myślenie.
Aha, czyli dlatego Twoi kumple z PISu głosowali przeciwko regulacjom które miały ten proceder powstrzymać. Ot logika.
Nie zdarzy.Elmer pisze:A co, jeżeli w indywidualnym przypadku zdarzy się to wcześniej?.