Pokazuje, że jest dozwolona praktycznie na całym świecie, a w krajach wysokorozwiniętych jest wykonywana na życzenie matki. To są zdobycze cywilizacyjne wynikające z rozwoju nauki - różnych dziedzin nauki, nie tylko medycyny, ale też socjologii, psychologii i innych. Ty to wszystko negujesz i zakładasz powrót do mentalnego średniowiecza, bo Twoja wiara każe Ci ślepo wierzyć w to co głosi episkopat i nawiedzeni pseudo naukowcy. W PL nawet teoretycznie istniejące prawo w rezultacie nie działa, co dobitnie pokazuje przykład sprawy Chazana.Elmer pisze:Twoja mapka pokazuje tylko i wyłącznie gdzie aborcja jest dozwolona
Po pierwsze dwa artykuły wcale nie oznaczają, że nie istnieje konsensus. Po drugie, ja czytałem dziesiątki innych artykułów z których wynikało coś zupełnie innego, tylko, że sobie ich nie zapisuje w zakładkach na wypadek dyskusji z fanatykami religijnymi. Nie będę Ci więc podawał linków bo pewnie stwierdzisz, że badania są zmanipulowane, albo napisane pod dyktando biznesów aborcyjnych, albo jeszcze jakiś inny wybieg żeby nie odpowiadać wprost na pytanie, odwrócić kota ogonem, obrazić interlokutora etc.Elmer pisze:Dałem dwa art. które pokazuję, że się mylisz co do konsensusu.
Ty tak twierdzisz? Czy katonauka?Elmer pisze:badania na temat od kiedy płód czuje nie doprowadziły do żadnego konsensusu i nie są miarodajne
A skąd Ty masz pewność, że przeprowadzając aborcję zabijasz człowieka? Pomijam fakt, że żadne z nas nie pracuje w klinikach aborcyjnych i nie przeprowadza aborcji, powiem Ci więcej, nie wiem w tej chwili czy abortowałbym własne dziecko. Ta dyskusja dotyczy tylko i wyłącznie prawa do wyboru. Nie konieczności, nie obowiązku - możliwości. Ty rościsz sobie prawo, żeby to prawo ludziom odbierać. I to nie wszystkim, bo ten zarabiający jakieś normalne pieniądze pojedzie sobie do Niemiec, Czech czy gdziekolwiek indziej i podda się zabiegowi. A reszta? No cóż, w końcu i tak są niewolnikami, więc jedno ograniczenie wolności więcej nie zrobi różnicy.Elmer pisze:Skąd macie pewność, że przeprowadzając aborcji nie zabijacie człowieka?
Był po prostu martwy. Swoją drogą miesięczny płód też nazwiesz wcześniakiem?Elmer pisze:wcześniak nie był człowiekiem bo medycyna nie potrafiła go uratować
Twoje logiczne wnioski to jest absurd.Elmer pisze:Przecież to absurd