pamiętamy - HYdE PaRK

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 03 sie 2013, 12:08

do tych co gadają: gdzie wtedy był Pan Bóg jak Żydzi ginęli,
a gdzie byli Żydzi jak Pan Bóg był zabijany???
~...

Napisano: 03 sie 2013, 21:14

no gdzie wy byli wtedy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
~...

Napisano: 03 sie 2013, 21:23

gapili sie jak zabijają niewinnego
~...

Napisano: 03 sie 2013, 21:32

Byli wtedy w Jerozolimie. Uczestniczyli w misterium męki i śmierci Jezusa. Niektórzy dostrzegali w osobie Jezusa oczekiwanego mesjasza. Niektórzy widzieli w Nim nowego proroka. Niektórzy ani proroka, ani mesjasza w Jezusie nie dostrzegli. Wielu wybrało Barabasza.
~chrześcijanin

Napisano: 03 sie 2013, 21:38

cieszyli sie ze śmierci Pana, wołali Barabasza , to niech se tera też go wołają
~...

Napisano: 03 sie 2013, 23:08

Apostołowie powołani przez Jezusa byli w totalnym smutku pogrążeni, jeden się powiesił - Judasz. Innych ogarnął smutek, lęk oraz psychiczne stany charakterystyczne roaczarowaniu. Jeden z nich - Tomasz miał problem z uznaniem zmartwychwstania Jezusa. Wszyscy oni byli Żydami. Potomkami pierwszych i dzisiejszych chrześcijan.

Diabeł mówi Twoim ustami ~...
Nie jest bliskie Bogu, to co tu robisz!
Oni są Narodem Wybranym przez Pana.
Ich rola w dziele Zbawienia ludzkości,
może właśnie taka ma być?
~chrześcijanin

Napisano: 05 wrz 2013, 19:33

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/miedwie ... zian/sgf68
Miedwiediew przekazał swoją pensję na rzecz powodzian

\"

\"- Pre­mier Rosji Dmi­trij Mie­dwie­diew prze­ka­zał swoje mie­sięcz­ne wy­na­gro­dze­nie na rzecz po­szko­do­wa­nych w po­wo­dzi na Da­le­kim Wscho­dzie Rosji - po­in­for­mo­wa­no na stro­nie in­ter­ne­to­wej ro­syj­skie­go mi­ni­ster­stwa do spraw roz­wo­ju re­gio­nal­ne­go.
Dmitrij Miedwiediew Dmitrij Miedwiediew Foto: onetdb-import / AFP

Pre­mier nie jest jed­nak je­dy­nym po­li­ty­kiem, który zde­cy­do­wał się na taki krok. Swoje mie­sięcz­ne pen­sje na rzecz po­wo­dzian do­bro­wol­nie prze­ka­za­li rów­nież inni pra­cow­ni­cy rządu i kan­ce­la­rii pre­zy­den­ta.

Mi­ni­ster­stwo nie po­da­je, jakie kon­kret­nie były to kwoty, in­for­mu­je je­dy­nie, że po­szko­do­wa­ni w po­wo­dzi na Da­le­kim Wscho­dzie do­sta­li ogó­łem już pra­wie 2 mln rubli (200 tys. zł.) od urzęd­ni­ków pań­stwo­wych.

Po­tęż­ne po­wo­dzie w re­gio­nach Da­le­kie­go Wscho­du za­czę­ły się pod ko­niec lipca i nadal nie ustę­pu­ją mię­dzy in­ny­mi w Cha­ba­row­sku i Kom­so­mol­sku nad Amu­rem, gdzie po­ziom wody w rzece cią­gle wzra­sta. Licz­ba po­szko­do­wa­nych prze­kro­czy­ła 50 tys. i nadal się zwięk­sza.

(RT)\"
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/szczyt- ... yrii/g7jdr
~dzibar

Napisano: 05 wrz 2013, 19:40

https://wiadomosci.onet.pl/szczecin/amad ... iego/dkn86

Wiadomości › Szczecin › SLD
dzisiaj 15:48
Amadou Sy kandydatem na prezydenta Stargardu Szczecińskiego

So­jusz Le­wi­cy De­mo­kra­tycz­nej ru­szył z kam­pa­nią przed wy­bo­ra­mi sa­mo­rzą­do­wy­mi. Choć do gło­so­wa­nia po­zo­sta­ło ponad 12 mie­się­cy, par­tia wy­bra­ła już kan­dy­da­ta na pre­zy­den­ta Star­gar­du Szcze­ciń­skie­go. Bę­dzie nim Se­ne­gal­czyk Ama­dou Sy, który w mie­ście miesz­ka od 20 lat – po­in­for­mo­wa­no na ofi­cjal­nych stro­nach SLD.
Ammadou Sy, fot. facebook.com/amadousy01 Ammadou Sy, fot. facebook.com/amadousy01 Foto: Materiały prasowe

Wy­bo­ry sa­mo­rzą­do­we w Pol­sce od­bę­dą się je­sie­nią 2014 roku. Mimo to So­jusz Le­wi­cy De­mo­kra­tycz­nej roz­po­czął już kom­ple­to­wa­nie skła­du kan­dy­da­tów. Jed­nym z pierw­szych po­li­ty­ków tej par­tii, na któ­re­go sta­wia le­wi­ca, jest Ama­dou Sy.

Sy to radny miej­ski w Star­gar­dzie Szcze­ciń­skim. Od 10 lat jest głów­nym spe­cja­li­stą w Wy­dzia­le Za­rzą­dza­nia Re­gio­nal­nym Pro­gra­mem Ope­ra­cyj­nym Wo­je­wódz­twa Za­chod­nio­po­mor­skie­go. W swo­jej ka­rie­rze pra­co­wał też jako geo­log.

- Star­gard wy­bra­łem spo­śród miast ca­łe­go świa­ta. Tu miesz­kam od 20 lat, tu mam wspa­nia­łych są­sia­dów i przy­ja­ciół. Uwa­żam, że Star­gard może roz­wi­jać się le­piej – mówił pod­czas kon­fe­ren­cji pra­so­wej kan­dy­dat na pre­zy­den­ta mia­sta.

Kan­dy­da­tu­rę Sy za­chwa­lał też poseł i prze­wod­ni­czą­cy SLD w re­gio­nie – Grze­gorz Na­pie­ral­ski. Jak tłu­ma­czył, Sy jest \"opty­mi­stą, ma trzeź­we spoj­rze­nie na rze­czy­wi­stość\" i ce­chu­je go \"uczci­wość i brak agre­sji wobec tych, któ­rzy mają inne po­glą­dy\".

Na ofi­cjal­nej stro­nie SLD czy­ta­my, że Ama­dou Sy uro­dził się w 1958 roku w Se­ne­ga­lu. Od 1991 roku ma pol­skie oby­wa­tel­stwo, a w Star­gar­dzie miesz­ka od 1993 roku.
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 05 wrz 2013, 22:04

szkoda, że nie jestem ze stargardu - już bym na niego głosował, miły, szczerze uśmiechnięty widać, że życzliwy ludziom

tylko naszło mnie pytanie po co dzibarka wklejarka wkleiła do do postu o żydach i co ma do tego premier rosji?
~jan

Napisano: 05 wrz 2013, 23:36

To ma do Żydów, że swoją postawą premier Rosji pokazuje społeczeństwu jak zgodnie z biblią postępować jak Samarytanin i daje przyklad zaczynając od siebie, drugi przykład pozytywny to właśnie kandydat SLD więc chociaż z mojej strony to było bardzo spontaniczne to jednak świadczy o tym, że nie zawsze ten na którego stawiamy potrafi stanąć na wysokości zadania i tak jak naród wybrany PO prostu zawodzi, a ci o których mamy złe zdanie okazują się ludźmi o bardzo pozytywnych gestach świadczących o wrażliwym sercu co jest niezmiernie ważne ze względu na tłum
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x