Wladza chce więcej władzy? - HYdE PaRK

Strona 1 z 4    [ Posty: 34 ]

Napisano: 08 sie 2013, 9:02

Nowy Pomysł Prezydenta RP

Ograniczenie wpływu na działania władzy przez zmianę przepisów ws. referendów. Będzie trudniej odwołać przedstawicieli władzy samorządowej. Po wprowadzonych zmianach mieszkańcom będzie jeszcze trudniej odwołać w drodze referendum Prezydenta czy burmistrza miasta. Wladza chce więcej władzy? W czerwcu prezydent poinformował, że projekt w tej sprawie ma trafić do sejmu po wakacjach.

https://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html
~informacja

Napisano: 08 sie 2013, 9:12

Uważam, że ten projekt powinien byc poddany referenum i już dośc robienia i d i o t o w ze spoleczeństwa,
To nie jest państwo Tuska czy Komorowskiego - wszyscy obywatele RP stanowia władze, a skoro Platforma przypiskuje sobie szczegolne prawa to nalezy jej czlonkom przypomnieć, ze duza grupa obywateli tego państwa złożyła wniosek nieufności wladzy i chociazby z tego powodu nie maja prawa żadnej ustawy przepchnac bez dialogu społecznego
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 08 sie 2013, 9:17

To nam wszystkim gwarantuje Europejska Konwencja o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności oraz Protokołach dodatkowych

Oprócz Sądu państwowego mamy też prawo do Sądu miedzynarodowego
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 08 sie 2013, 9:27

https://moto.onet.pl/emil-od-fotoradarow ... sadu/qrm21
\"Nie milkną echa naszej publikacji dotyczącej sławnego na całą Polskę pana Emila, który za cel postawił sobie walkę z fotoradarowymi absurdami. Od jakiegoś czasu nagrywa nadużycia straży miejskiej i ostrzega kierowców przed fotoradarami.

Z jego działalności nie byli i nadal nie są zadowoleni lokalni strażnicy miejscy, którzy już od kilku lat objęci są stałą obserwacją pana Emila, a ich poczynania obiegły całą Polskę. Sprawa trafiła do sądu. Pan Emil został oskarżony między innymi o stalking, czyli \"złośliwe i powtarzające się nagabywanie, naprzykrzanie czy prześladowanie\". Właśnie zapadł wyrok w tej sprawie.

Gmina Kargowa kontra Pan Emil.

Sąd uznał, że działanie pana Emila jest jak najbardziej zgodne z prawem. Filmowanie i krytykowanie poczynań straży miejskiej nie jest bezprawne. Dodatkowo sąd podkreślił, że stwierdzenie \"straż biznesowa\" nie jest obraźliwe, a nagrania nie były w żaden sposób zmanipulowane. Zgodnie z opinią sądu było to \"rejestrowanie działania funkcjonariusza\".

To już kolejna wygrana sprawa przez \"fotoradarowego wojownika\" jak nazywają go internauci. Gminie Kargowa, Nowe Miasteczko i Kożuchów postać pana Emila nie daje zasnąć. Gminy skarżyły go już 13 razy.

Na bakier ze strażą

Perypetie pana Emila ze strażą miejską, to scenariusz na dobry kryminał.

– Wszystkie sprawy zaczęły się 26 października 2010. Leszek W., dzierżawca fotoradaru dla gminy Kargowa, wraz ze strażnikiem z Nowego Miasteczka wypuścili pierwszą sprawę przeciwko mnie o przestawienie fotoradaru i odmowę wylegitymowania się. Następnie w 2012 Leszek W. stwierdził, że go nękam, popchałem go, a on wpadł na fotoradar. Rzekomo złośliwie nadepnąłem też na jego nogę. Sprawa toczyła się przez rok i zakończyła moim uniewinnieniem – wspomina.

Uniewinniono go także w kolejnych sprawach.

– Druga dotyczyła przekroczenia linii podwójnej ciągłej na skrzyżowaniu, na którym takiej linii nigdy nie było. Trzecią wytoczono mi o ochronę dóbr. Zostałem oskarżony przez SM o nagrywanie i publikowanie materiałów z ich udziałem – mówi pan Emil.

Czarny trójkąt bermudzki

Pan Emil swoje perypetie nazywa czarnym trójkątem bermudzkim lub strażniczym trójkątem bermudzkim. Dlaczego? Bo w sprawach toczącym się przeciwko niemu wciąż udział biorą te same osoby.

– Nowe sztuki w starym teatrze, w składzie bez zmian – podsumowuje sytuację. – Wszystkie sprawy są ze sobą powiązane, w sprawach występują te same osoby.

Dostaje mu się, jak twierdzi, za utrudnianie pracy strażnikom, a tym samym utrudnianie zarabiania.

– Jestem intruzem, osobą niepożądaną, jak to się godzi, że śmiem wytykać błędy straży miejskiej, czytać w ich obecności instrukcje obsługi fotoradarów. Nie mogą zrozumieć, jakim prawem wszedłem w jej posiadanie, skąd mam grafiki ustawiania fotoradarów – mówi pan Emil.\"

Jak widać warto walczyć o swoje racje zgodnie z prawem
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 08 sie 2013, 12:02

2013-08-08 10:00
Re: Głosuje na PiS cz.IV
wysłane przez ~precz z neofaszyzmem dnia 2013-08-08 10:00:50

~precz z neofaszyzmem

nareszcie poszli po rozum do głowy

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... BoxWiadTxt

~precz z neofaszyzmem

Napisano: 08 sie 2013, 18:12

Rzeczywiście PO posuwa sie za daleko. Chcą być nietykalni. Dobrze że zostały im tylko 2 lata.
~Adam

Napisano: 08 sie 2013, 18:40

co do komorowskiego - ma wolne prawo -albo głosuje albo nie tak jak wszyscy warszawiacy i o co tu dzibar wrzask podnosisz
~ZENEK

Napisano: 08 sie 2013, 18:42

Chcą zamknąć usta związkowcom, utrudnić referenda. Niedługo za nazwanie Tuska głupkiem będzie można skazać na dożywocie.

Szykuje nam się druga Białoruś.
~Adam

Napisano: 08 sie 2013, 19:41

przesadzasz, ziazkowcy odmawiaja rozmów, każdy ma prawo wyboru głosować lub nie w referendum, głupkiem nie mozna nazywać nikogo, a tym bardziej premiera rządu kimkolwiek jest, niechby ktos w USA nazwał publicznie Obamę głupkiem - sądy zadziałają
~ZENEK

Napisano: 08 sie 2013, 19:51

Nie udała nam się ta demokracja. Sprzedali nas przy okrągłym stole. Coś się zmieni dopiero wtedy kiedy zdechną w męczarniach wszyscy byli komuniści którzy w 1989 zmienili barwy i stali się demokratami z kapitalistycznymi naleciałościami.

Głosowałem na PO i Tuska w 2007 a potem 2011 roku. Doniu był dobrze prezentującą się alternatywą dla despotycznego PiS. Ale od mniej więcej 2 lat jego partia zaczyna szkodzić. To partia bogaczy a nie tych którzy stanowią większość.
~Adam

Strona 1 z 4    [ Posty: 34 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x