ja 25 lat temu jak wchodziłam do zawodu nauczyciel- wychowawca to przeczytałam dokładnie warunki pracy i płacy i je przyjęłam kazali się kształcić zdobywać awanse zdobywałam jestem nauczycielem dyplomowanym. a w chwili obecnej też drodzy moi młodsi po fachu koleżanki i koledzy czytacie warunki pracy i płacy i możecie je przyjąć lub nie uważam że jak po 20 latach trudnej pracy w tym zawodzie zabrali by wam ok 1000 zł to poczulibyście się jak kto ? mielibyście wrażenie że żyjecie w państwie w którym prawo jest dla jednych prawem a dla drugich już nie. a tak na marginesie w służbach mundurowych od 2013 roku wydłużyli o 10 lat służbę ale tylko dla tych co do munduru weszli od stycznia 2013 pozostali mają prawa nabyte - robią te same czynności bo świadomie weszli wiedząc że stara kadra ma lepsze warunki zatrudnienia a wśród nauczycieli tak to nie działa gdyby wszystkim nauczycielom zabrali prawa nabyte w szkołach normalnych, specjalnych, poradniach itp to może byłoby większe zrozumienie i skuteczniejsza działalnośc w obronie naszej godności i szacunku społecznego
moja podstawa to 2350 + dodatek za nocki i wysługa z KN sa sami dyplomowani jakieś 7 osób
którym dochodzą jeszcze dodatki
za trudne warunki i dodatek motywacyjny a tą samą pracę świadczymy
WIĘC JAK MILA PISZE to dopiero nam daleko do nich będzie do samej podstawy dyplomowanego
x własnie o to chodzi że może tą samą ale nie na tym samym poziomie
poza tym, głośno nie krzycz ile zarabiasz bo w KP pensja jest tajemnicą i są dość duże widełki ... nagle może się okazać że koleżanka również z KP zarabia od Ciebie mniej ... i będziesz mieć wrogów po co Ci to
z KP nie narzekają bo takie warunki przyjęli jak ich zatrudniano ją zatrudniano na innych i W TRAKCIE MAJĄC PRAWA PRACOWNIKÓW GŁĘBOKO W... zmieniają - raczej mają więc ludzie z kn prawo do narzekania. i to nie chodzi o pensje godz itp tylko o robienie z ludzi wała.