praca za kogos na L4 - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 25 cze 2013, 10:06

ludzie pracujący na kp mam pytanie jak wyglada u Was sprawa pracy za kogos na l4.macie za to płacone czy doliczane tylko godz do swojej normy?nie wiem czy kp ma zapis o wyplacaniu pieniedzy czy musi to byc zawarte w wewnetrznym regulaminie placówki
~ja

Napisano: 25 cze 2013, 10:20

Różnie - raz płacone nadgodziny, raz godziny do wybrania. Za zwyczaj i tak to powoduje sporo niezadowolenia.
~.

Napisano: 25 cze 2013, 10:53

no a od czego zależy to różnie?ja bym byla bardzo zadowolona gdyby mi za to placono:)
~ja

Napisano: 25 cze 2013, 10:57

W awansie KN chyba należało znać przepisy. W KP nie trzeba ale wypada je znać, ale kp pomimo bogatych przepisów nie jest tak nietykalna jak kn. Chociaż to może tylko moje doświadczenia.
~.

Napisano: 25 cze 2013, 11:13

Zastępstwo to zastępstwo. Pracodawca ma dwie możliwości po pierwsze może zapłacić po drugie może zaproponować inny dzień wolny.
~Marcin

Napisano: 25 cze 2013, 14:10

za poprzedniego dyr mielismy płacone,obecnie nie -dlatego pytam
~ja

Napisano: 25 cze 2013, 18:56

bo taką decyzje podjął dyr ;)
~Marianna

Napisano: 25 cze 2013, 19:22

czyli jednak nie jest to objete \"twardymi\"przepisami prawnymi i każdy dyr może robic co chce!?
~ja

Napisano: 25 cze 2013, 20:14

Nie może robić tego co tylko zechce. Kodeks pracy jednoznacznie reguluje te sprawy. Zerknij na zapisy odnośnie czasu pracy, okresu rozliczeniowego oraz do ustawy o pracownikach samorządowych. Pozdrawiam.
~Marcin

Napisano: 25 cze 2013, 21:19

od ksiegowej usłyszalam ze jesli nie ma tego w zapisie regulaminu placówki to nie powinnismy miec płacone.Marcinie-zapisy sobie a życie sobie jesli chodzi o czas pracy w grafiku jawnie mamy przeszlo 50 godz tyg i PIP nic na to a byl moze z 3tyg temu
~ja

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x