PILNE!!! Opiekun osoby ubezwł w DPS

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
~iwona

PILNE!!! Opiekun osoby ubezwł w DPS

Post autor: ~iwona »

Dokumenty do DPS kompletuje gmina z której jest opiekun prawny osoby ubezwlasnowolnionej . Zapytanie moje to na jakiej podstawie tak jest? czy jest jakies rozporządzenie na to?
~x

Re: PILNE!!! Opiekun osoby ubezwł w DPS

Post autor: ~x »

Kodeks cywilny art. 25
~Bolo

Post autor: ~Bolo »

Kodeks cywilny art. 27
~Rena

Post autor: ~Rena »

Na kogo robi się wywiad do dps-u?, gdy osoba jest ubezwłasnowolniona i ma opiekuna prawnego.
~x

Post autor: ~x »

Na osobę kierowaną, lae dokumenty zgody oświdczenia sklada opiekun prawny. Powinien też mieć zgodę sądu na umieszczenie swojego podopiecznego w dps.
~Rena

Post autor: ~Rena »

Tak myślałam.Dziękuję :)
~iwona

Post autor: ~iwona »

Opiekun prawny musi mieć zgode sadu na umieszczenie tej osoby w dps.
~Pela

Post autor: ~Pela »

Opiekun prawny nie musi miec zgody sądu na umieszczenie osoby ubezwłasnowolnionej w dps
~wiki

Post autor: ~wiki »

Pela jesteś w błędzie , wynika to z kodeksu rodzinnego i nieletnich , we wszystkich waznych sprawach dotyczących osoby ubezwłansowolnionej -opikun musi mieć zgodę sądu, umiesczenie w dps jest wg sądu ważną sprawą. U nas w DPS każda kontrola patrzy na ten kwit.
~Pela

Post autor: ~Pela »

a ja umieszczałam kilka osób,kontrola nie zarzuciła mi błedu w kierowaniu do dps
ODPOWIEDZ