Pilne! Prosze o szybką odpowiedź:)
Pilne! Prosze o szybką odpowiedź:)
Witam, mam problem bo jesli na samym poczatku w starym programie u nas zdeklarowano że administartorem gminnym jest kierownik i to on ma login z końcówką user_01, ja w sumie tylko ja zajumuje się kartką duzej rodziny i mam login z końcówką uesr_02. Dostałam dopiero teraz kopertę w której chcą abym weszła na stronę i wpisała login z moją końcówką uesr_02, to wtedy ja automatycznie staje się tym administratorem??? Czy jak? A co z loginem pierwsyzm uesr01, gdzie wcześniej był nim Kierownik??
Następnie jeśli zaloguje się na to user_02, to wtedy czy to ja będe tworzyć dodatkowe konta dla innych? Czy dostęp do wszystkich modułów będzie dorazu czy od 04.01.15?? Prosze o odpowiedz:)
Następnie jeśli zaloguje się na to user_02, to wtedy czy to ja będe tworzyć dodatkowe konta dla innych? Czy dostęp do wszystkich modułów będzie dorazu czy od 04.01.15?? Prosze o odpowiedz:)
Re: Pilne! Prosze o szybką odpowiedź:)
mam taką samą sytuacje i takie same dylematy 

Juz wiem:) dzowniłam do ministerstwa i do centrum wsparcia. Jeśli otrzymałaś jedną kopertę z np. Twoim loginem tzn user02 gdzie pełniłaś tylko role użytkownika tzn. ze musimy zalogowac się na tej stronie jako user02 i osobę której dane tam podamy będzie adminsitartorem gminnym. Pan mi wytłumaczył , że to jest nowy system i nowe login, nie patrzymy już na tamten system co był wcześniej. Tamto konto już jest poproste nie aktywne. Otrzymalaś koperte z user 02 tak? Czy z user01?
czyli user 2 traktuję teraz jako kierownika?
W takim razie bierzemy ten z najniższym loginem jaki mamy czyli 02 zgodnie z tym co powiedział Pan z centrum wsparcia:) teraz to wy musicie zdecdyowac czy jeśli zalogujesz sie jako ten user02 czy chcesz zostac administratorem czy będzie nim kierownik, jak wprowadzisz dane np. kierownika to on musi przejść kurs elerning nadać Ci nowe konto i Ty tez musisz przejsc elearning, natomiast jesli zrobisz siebie adminsitartorem to tylko ty przechodzisz kurs i masz prawo do tworzenia nowych kont innym. Mam nadzieje, że pomogłam.
super, Dziękuje, trochę mi rozjaśniłaś tę pogmatwaną sytuację.
Dokładnie, jak coś to mozesz tu pisac to moze jakos pomoge;)
może wymieńmy się meilami [email protected]
ja ustaliłam z moja panią kierownik, że to ja będę administratorem i jednocześnie użytkownikiem.
ja ustaliłam z moja panią kierownik, że to ja będę administratorem i jednocześnie użytkownikiem.
Oprócz Pilne! Prosze o szybką odpowiedź:) - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
szkolenie
Do OPS I GOPSów
problem
sprawdźcie ikonki "role" w zarządzaniu użytkownikami
nowy wniosek???
Raporty
user_2, user_3
Upoważnienie dla kierownika czy pracownika
podanie maila w ADM
śmierć posiadacza karty
Skanowanie załączników
Administrator Gminny