Pismo Minister Rafalskiej do Wójtów, Prezydentów, Burmistrzó - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 6    [ Posty: 54 ]

Napisano: 14 wrz 2017, 8:11

Czy też otrzymaliście pismo Pani Minister z informacją, że wydajność pracy przy tworzeniu decyzji jest kiepska w porównaniu do analogicznego okresu w roku poprzednim i że zwraca się do włodarzy, żeby wzmocnili kadry i "docenili" pracę pracowników podległych jednostek?

Zaraz dostaniemy dyplomy i w nagrodę dawkę satysfakcji:)
Kto pyta, nie błądzi.
MartaW
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2016, 12:09
Zajmuję się: wszystkim

Napisano: 14 wrz 2017, 8:13

nie no przecież się zwraca z prośba o docenienie naszej wydajnej pracy. Już drugi raz podkreślam tylko ten fragment kierowniczce :P :lol:
KotJarosława
Stażysta
Od: 03 kwie 2017, 11:43
Zajmuję się: św

Napisano: 14 wrz 2017, 8:22

MartaW pisze:Czy też otrzymaliście pismo Pani Minister z informacją, że wydajność pracy przy tworzeniu decyzji jest kiepska w porównaniu do analogicznego okresu w roku poprzednim i że zwraca się do włodarzy, żeby wzmocnili kadry i "docenili" pracę pracowników podległych jednostek?

Zaraz dostaniemy dyplomy i w nagrodę dawkę satysfakcji:)
To chyba każdy dostał. Tylko, że porównując ten okres wnioskowy do tego okresu z kwietnia ur. roku pokazują jak są mało inteligentni bo przecież w ub. okresie wnioskowym:
- dane "na żywca" czerpaliśmy z ZR więc mieliśmy gotowce,
- kwiecień dotyczył jedynie 500+ a teraz mamy wszystko (ZR, 500+, SZO, FA),
- nie ma nadal danych z GUS w spr. dochodu z ha (w przypadku mojej gminy to około połowa wniosków czeka sobie na to i nic nie mogę zrobić),
- no i dodatkowo "bombardują" nas sprawozdaniami wyssanymi z palca co przeszkadza i zabiera nam czas przeznaczony na rozpatrywanie wniosków.

A co w przypadku gdy jedna osoba jest od wszystkiego i wszystkich świadczeń, będąc jedyną w gminie? Niech więcej głupot dorzucają...
KotJarosława pisze:nie no przecież się zwraca z prośba o docenienie naszej wydajnej pracy. Już drugi raz podkreślam tylko ten fragment kierowniczce :P :lol:
Ja także tak zrobiłem ładnie zakreślając akapit dot. docenienia i wynagrodzenia ale spotkałem się z tym "chcesz to idź sobie do Wójta".
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 14 wrz 2017, 8:37

A to wójt Ciebie zatrudnia czy kierowniczka? :lol: Co za babsztyl
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 14 wrz 2017, 8:46

To mam życzenie, chcę zarabiać średnią krajową. Od stycznia wzrasta minimalna do 2100 brutto, i znowu będę prawie na najniższej:) Wystarczy mi średnia krajowa. Może minister nakaże włodarzom "dać" nam tyle:)
Kto pyta, nie błądzi.
MartaW
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2016, 12:09
Zajmuję się: wszystkim

Napisano: 14 wrz 2017, 8:55

MartaW pisze:To mam życzenie, chcę zarabiać średnią krajową. Od stycznia wzrasta minimalna do 2100 brutto, i znowu będę prawie na najniższej:) Wystarczy mi średnia krajowa. Może minister nakaże włodarzom "dać" nam tyle:)
Nigdy w życiu tak nie będzie.
Ponieważ środki z obsługi są w pełni wykorzystywane przy naszych minimalnych pensjach przez to, że finansuje się z niej większość rzeczy w OPSach i zaraz byłaby wrzawa, że gminy muszą dokładać.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 14 wrz 2017, 9:14

Skoro już tutaj razem dyskutujemy to może razem się zbierzmy i napiszmy pismo by w czasie gdy zaczyna się okres zasiłkowy i praca się nawarstwia dali nam spokój ze sprawozdaniami i pozwolili robić swoje.
Paula
Awatar użytkownika
Referent
Od: 05 sty 2006, 13:07
Zajmuję się:

Napisano: 14 wrz 2017, 9:16

Już to widzę... Oni dostają orgazmu na słowa "pięćset plus" i trzeba ich zadowalać.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 14 wrz 2017, 9:19

@Paula, chętnie podpiszę się pod tym ale na stworzenie tego nie mam zupełnie czasu. Pracuję tu plus mam inne umowy których wykonywanie zabiera mi popołudnie i nie mam na nic czasu...
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 14 wrz 2017, 9:19

tępa dzida....

zakładać anonimowe maile i spamować pozdrowieniami [email protected] :lol: choć merytoryki też by się trochę przydało ;)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Strona 1 z 6    [ Posty: 54 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x