A kapusta rzecze smutnie:
"Moi drodzy, po co kłótnie,
Po co wasze pisma głupie,
Wszak i tak nas mają w dupie!"
"A to feler" -
Westchnął seler.
nie zapomnij zwrócić uwagi ich na sprawozdaniavoodoo pisze:Na mazurach z UW dostaliśmy pismo, że są zaniepokojeni tempem prac i mamy do 22 września napisać maila, czy się wyrobimy z robotą czy też nie i mamy podać przyczyny ew. spóźnień oraz przeszkód. A ja to się rozpiszę:
- bzdurne wyniki z Emp@tii,
- niedziałająca w stopniu zadowalającym (szybkość, bezawaryjność) Emp@tia,
- nieuczciwość wnioskodawców, wiele wezwań do uzupełnienia wniosków
I coś się jeszcze znajdzie
Hahahaha koniecznie trzeba dodać jeszcze to: https://www.wykop.pl/wpis/26886159/ja-p ... -pracowac/Paula pisze:Niech zwróci uwagę, na to, że po pierwsze zmiany w ustawie trochę spowolniły nasze wydawanie decyzji:
-dotychczas samotne miały przyznane i się cieszyły, teraz trzeba je wzywać do przyniesienia wyroku o alimentach, a jak takowego nie maja to dopiero sprawę w Sądzie składajĄ i dajemy im czas 3 miechy na dostarczenie i już wnioski które wtedy były rozpatrzone z marszu teraz będą leżeć 3 miechy
- jak są uzyski i utraty to musimy się cofać do roku poprzedniego, czego w tamtym okresie robić nie musieliśmy, liczne uzyskane dochody o których nas nie powiadamiana przez co mamy dwa postępowania do jednej sprawy, jedno na stary okres zasiłkowy, które nie rzadko kończy się NP, a drugie postępowanie na nowy okres
-SPRAWOZDAWCZOŚĆ!!! to jest kolejny schodek, który znacznie nam utrudnia rozpatrywanie wniosków
Brawo za inteligencję GÓRY która te dwa okresy chce sprowadzić na ten sam poziom
Ja mam teraz sprawę w której jest 7 uzysków niezgłoszonych, umowy zlecenia często się pokrywające, za każdym razem dłuższe niż 3 miesiące. Do zrobienia sprawy potrzebuję 7 zaświadczeń za różne miesiące i PIT-11 na nowy okres.Paula pisze: - jak są uzyski i utraty to musimy się cofać do roku poprzedniego, czego w tamtym okresie robić nie musieliśmy, liczne uzyskane dochody o których nas nie powiadamiana przez co mamy dwa postępowania do jednej sprawy, jedno na stary okres zasiłkowy, które nie rzadko kończy się NP, a drugie postępowanie na nowy okres