Pismo Minister Rafalskiej do Wójtów, Prezydentów, Burmistrzó - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 3 z 6    [ Posty: 54 ]

Napisano: 14 wrz 2017, 12:01

A kapusta rzecze smutnie:
"Moi drodzy, po co kłótnie,

Po co wasze pisma głupie,
Wszak i tak nas mają w dupie!"

"A to feler" -
Westchnął seler.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 19 wrz 2017, 9:59

No to możemy się powyżywać i pokazać błędy w myśleniu naszej ulubionej minister :lol:

https://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/1 ... i-500.html
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 19 wrz 2017, 10:04

Ja pi...
Nawet nie wiem jak mam to skomentować będąc sam w gminie od wszystkiego...
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 19 wrz 2017, 10:10

Na mazurach z UW dostaliśmy pismo, że są zaniepokojeni tempem prac i mamy do 22 września napisać maila, czy się wyrobimy z robotą czy też nie i mamy podać przyczyny ew. spóźnień oraz przeszkód. A ja to się rozpiszę:
- bzdurne wyniki z Emp@tii,
- niedziałająca w stopniu zadowalającym (szybkość, bezawaryjność) Emp@tia,
- nieuczciwość wnioskodawców, wiele wezwań do uzupełnienia wniosków

I coś się jeszcze znajdzie :D
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 19 wrz 2017, 10:16

Niech zwróci uwagę, na to, że po pierwsze zmiany w ustawie trochę spowolniły nasze wydawanie decyzji:
-dotychczas samotne miały przyznane i się cieszyły, teraz trzeba je wzywać do przyniesienia wyroku o alimentach, a jak takowego nie maja to dopiero sprawę w Sądzie składajĄ i dajemy im czas 3 miechy na dostarczenie i już wnioski które wtedy były rozpatrzone z marszu teraz będą leżeć 3 miechy
- jak są uzyski i utraty to musimy się cofać do roku poprzedniego, czego w tamtym okresie robić nie musieliśmy, liczne uzyskane dochody o których nas nie powiadamiana przez co mamy dwa postępowania do jednej sprawy, jedno na stary okres zasiłkowy, które nie rzadko kończy się NP, a drugie postępowanie na nowy okres
-SPRAWOZDAWCZOŚĆ!!! to jest kolejny schodek, który znacznie nam utrudnia rozpatrywanie wniosków

Brawo za inteligencję GÓRY która te dwa okresy chce sprowadzić na ten sam poziom
Paula
Awatar użytkownika
Referent
Od: 05 sty 2006, 13:07
Zajmuję się:

Napisano: 19 wrz 2017, 10:17

voodoo pisze:Na mazurach z UW dostaliśmy pismo, że są zaniepokojeni tempem prac i mamy do 22 września napisać maila, czy się wyrobimy z robotą czy też nie i mamy podać przyczyny ew. spóźnień oraz przeszkód. A ja to się rozpiszę:
- bzdurne wyniki z Emp@tii,
- niedziałająca w stopniu zadowalającym (szybkość, bezawaryjność) Emp@tia,
- nieuczciwość wnioskodawców, wiele wezwań do uzupełnienia wniosków

I coś się jeszcze znajdzie :D
nie zapomnij zwrócić uwagi ich na sprawozdania :)
Paula
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 19 wrz 2017, 10:20

Paula pisze:Niech zwróci uwagę, na to, że po pierwsze zmiany w ustawie trochę spowolniły nasze wydawanie decyzji:
-dotychczas samotne miały przyznane i się cieszyły, teraz trzeba je wzywać do przyniesienia wyroku o alimentach, a jak takowego nie maja to dopiero sprawę w Sądzie składajĄ i dajemy im czas 3 miechy na dostarczenie i już wnioski które wtedy były rozpatrzone z marszu teraz będą leżeć 3 miechy
- jak są uzyski i utraty to musimy się cofać do roku poprzedniego, czego w tamtym okresie robić nie musieliśmy, liczne uzyskane dochody o których nas nie powiadamiana przez co mamy dwa postępowania do jednej sprawy, jedno na stary okres zasiłkowy, które nie rzadko kończy się NP, a drugie postępowanie na nowy okres
-SPRAWOZDAWCZOŚĆ!!! to jest kolejny schodek, który znacznie nam utrudnia rozpatrywanie wniosków

Brawo za inteligencję GÓRY która te dwa okresy chce sprowadzić na ten sam poziom
Hahahaha koniecznie trzeba dodać jeszcze to: https://www.wykop.pl/wpis/26886159/ja-p ... -pracowac/
Gościu ma przewalone tak pracować :lol:
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 19 wrz 2017, 10:28

Powiedziałbym co o niej myślę a raczej to, że ma się zamknąć. W robocie nie potrzebuję kolegów, aby tylko współpracowali jak należy.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 19 wrz 2017, 11:11

Paula pisze: - jak są uzyski i utraty to musimy się cofać do roku poprzedniego, czego w tamtym okresie robić nie musieliśmy, liczne uzyskane dochody o których nas nie powiadamiana przez co mamy dwa postępowania do jednej sprawy, jedno na stary okres zasiłkowy, które nie rzadko kończy się NP, a drugie postępowanie na nowy okres
Ja mam teraz sprawę w której jest 7 uzysków niezgłoszonych, umowy zlecenia często się pokrywające, za każdym razem dłuższe niż 3 miesiące. Do zrobienia sprawy potrzebuję 7 zaświadczeń za różne miesiące i PIT-11 na nowy okres. :D
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 19 wrz 2017, 11:25

Dokładnie i ile czasu spędzisz nad takim wnioskiem ze starego okresu zasiłkowego...MASAKRA

a jeszcze słyszę, że oni nie wiedzieli że dochód ma znaczenie, mimo, że przecież donoszą tony papierków by się w tym dochodzie zmieścić :)
Paula
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Strona 3 z 6    [ Posty: 54 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x