Pismo Minister Rafalskiej do Wójtów, Prezydentów, Burmistrzó - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 5 z 6    [ Posty: 54 ]

Napisano: 20 wrz 2017, 8:34

to teraz policz Iks ile oni wyciągają z tego a ile ty. Przecież ty masz kolosalną kasę, po każdym przelewie nie wiesz już w jaką spółkę skarbu państwa inwestować.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 20 wrz 2017, 10:15

de Charette pisze:to teraz policz Iks ile oni wyciągają z tego a ile ty. Przecież ty masz kolosalną kasę, po każdym przelewie nie wiesz już w jaką spółkę skarbu państwa inwestować.
Ja się właśnie zastanawiam gdzie ta kasa co miesiąc wsiąka i ucieka. Pół bańki kosztów obsługi na rok ma nasza sekcja, 42 tysie miesięcznie. Nasze wypłaty z kosztami pracodawcy to maks 15 tysi. Wychodzi na to, że zużywamy tonerów i papierów + poczta i prąd na 27 tysięcy miesięcznie :D Jestem przekonany, że to prawda.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 20 wrz 2017, 10:27

Iks pisze:
de Charette pisze:to teraz policz Iks ile oni wyciągają z tego a ile ty. Przecież ty masz kolosalną kasę, po każdym przelewie nie wiesz już w jaką spółkę skarbu państwa inwestować.
Ja się właśnie zastanawiam gdzie ta kasa co miesiąc wsiąka i ucieka. Pół bańki kosztów obsługi na rok ma nasza sekcja, 42 tysie miesięcznie. Nasze wypłaty z kosztami pracodawcy to maks 15 tysi. Wychodzi na to, że zużywamy tonerów i papierów + poczta i prąd na 27 tysięcy miesięcznie :D Jestem przekonany, że to prawda.
Jak masz 15 tys na wynagrodzenia 2 osób nawet z pochodnymi to nie widzę większych powodów do marudzenia, iks. Podejrzewam, że tamte 3 osoby też mają łącznie 15 tyś brutto brutto.
A co do reszty kasy, to wiesz, koszty się zawsze znajdą. Szef/szefowa sprawuje nadzór merytoryczny, główna księgowa finansowy, kasjer ma zwiększony zakres pracy, ba koszty sprzątaczki też pójdą z 500 plus, bo Ci Wasi klienci nadepczą. ;)
O prądzie zużytym na siedzenie na forum nędzy i niekompetencji nie wspomnę. :P
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 20 wrz 2017, 10:29

IKS to nie dziwię się że tak gonisz pracę jak 15 tysi na dwóch pracowników to same Wasze wypłaty z kosztami pracodawcy :)
Paula
Awatar użytkownika
Referent
Od: 05 sty 2006, 13:07
Zajmuję się:

Napisano: 20 wrz 2017, 10:41

kronos79 pisze:Jak masz 15 tys na wynagrodzenia 2 osób nawet z pochodnymi to nie widzę większych powodów do marudzenia, iks.
2 osoby + kierownik działu. W strukturze są 4 etaty urzędnicze i kierownik. Dwa etaty urzędnicze zostały w zeszłym roku "zamienione" na pomoce administracyjne bo nie trzeba wtedy robić konkursów żeby kogoś zatrudnić, ale w tym roku obie pomoce w ciąży na zwolnieniu, więc zostaliśmy we dwójkę i kierownik nam pomaga jak może. Założyłem te 15 bo nie wiem ile zarabia mój kierownik, zakładam, że więcej ode mnie ale, że każdy z nas się w tych 5 tysiącach zamknie łącznie z kosztami pracodawcy - co nie oznacza, że każdy z nas ma średnią krajową brutto.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 20 wrz 2017, 21:19

Kierownik powinien składać oświadczenie w gminie o dochodach brutto, wiec wystarczy wejść na nip urzędu gminy i sprawdzić;)
cpr3
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 16:13
Zajmuję się: PS/WRiSPZ/obsługa

Napisano: 20 wrz 2017, 22:42

Czytając całe forum odnośnie 500+ mam wrażenie, że włodarze miast i gmin, dyrektorzy OPS w skali całego, kraju zwracają kolosalne sumy pieniędzy do Warszawy z dotacji celowych, a Warszawa to chyba udaje, że jest ślepa.
Bizon
Praktykant
Od: 13 wrz 2017, 18:09
Zajmuję się: 500+

Napisano: 21 wrz 2017, 7:28

Może właśnie chodzi o to, że nie zwracają, w sprawozdaniach potwierdzają wydatki, a de facto kasa nie trafia tam gdzie powinna? ;)
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 21 wrz 2017, 7:58

Przecież nie od dziś wiadomo, że OPSy korzystają z pieniędzy z zadań zleconych w taki sposób, że fundują nowe sprzęty dla pracowników socjalnych. Koleżanka, która prowadzi ZR ma wg kwitów 5 niszczarek i 3 komputery :lol: . W tamtym roku OPS zakupił na nasz koszt 8 pen drive (teoretycznie na 2 osoby a w praktyce poszło dla wszystkich).
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 21 wrz 2017, 8:54

Sprzęt jak sprzęt, ale pewnie równie częste są sytuacje, że z tych pieniędzy finansowane są etaty i dodatki osób które ze świadczeniami nie mają NIC wspólnego, albo mają tylko teoretycznie.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 5 z 6    [ Posty: 54 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x