Ja się właśnie zastanawiam gdzie ta kasa co miesiąc wsiąka i ucieka. Pół bańki kosztów obsługi na rok ma nasza sekcja, 42 tysie miesięcznie. Nasze wypłaty z kosztami pracodawcy to maks 15 tysi. Wychodzi na to, że zużywamy tonerów i papierów + poczta i prąd na 27 tysięcy miesięczniede Charette pisze:to teraz policz Iks ile oni wyciągają z tego a ile ty. Przecież ty masz kolosalną kasę, po każdym przelewie nie wiesz już w jaką spółkę skarbu państwa inwestować.
Jak masz 15 tys na wynagrodzenia 2 osób nawet z pochodnymi to nie widzę większych powodów do marudzenia, iks. Podejrzewam, że tamte 3 osoby też mają łącznie 15 tyś brutto brutto.Iks pisze:Ja się właśnie zastanawiam gdzie ta kasa co miesiąc wsiąka i ucieka. Pół bańki kosztów obsługi na rok ma nasza sekcja, 42 tysie miesięcznie. Nasze wypłaty z kosztami pracodawcy to maks 15 tysi. Wychodzi na to, że zużywamy tonerów i papierów + poczta i prąd na 27 tysięcy miesięczniede Charette pisze:to teraz policz Iks ile oni wyciągają z tego a ile ty. Przecież ty masz kolosalną kasę, po każdym przelewie nie wiesz już w jaką spółkę skarbu państwa inwestować.Jestem przekonany, że to prawda.
2 osoby + kierownik działu. W strukturze są 4 etaty urzędnicze i kierownik. Dwa etaty urzędnicze zostały w zeszłym roku "zamienione" na pomoce administracyjne bo nie trzeba wtedy robić konkursów żeby kogoś zatrudnić, ale w tym roku obie pomoce w ciąży na zwolnieniu, więc zostaliśmy we dwójkę i kierownik nam pomaga jak może. Założyłem te 15 bo nie wiem ile zarabia mój kierownik, zakładam, że więcej ode mnie ale, że każdy z nas się w tych 5 tysiącach zamknie łącznie z kosztami pracodawcy - co nie oznacza, że każdy z nas ma średnią krajową brutto.kronos79 pisze:Jak masz 15 tys na wynagrodzenia 2 osób nawet z pochodnymi to nie widzę większych powodów do marudzenia, iks.