mi się wydaje, że mic się nie zmieni, ten kto lizał, lizać będzie, ten kto się obijał, będzie to robił dalej....
a tak nawiasem mówiąc to fenomen, są w MOPS wrocławskim osoby, które robią niewiele i dostaja premię: 30% !!!!???? ciekawe! nie mogę tego rozgryść, może jakiś haczyk na kierowników mają, czy co???
mam już dosyć tej pracy, zero motywacji, ciągłe zastraszanie, kolejne głupie zadania, a ty głupi rób, bo na twoje miejsce czeka wiele innych osób....
czekam tylko jeszcze na jedną kroplę.... i odchodzę!!!
nareszcie bratnia dusza niestety nie ma sprawiedliwości ale przecież ogólnie wiadomo,że światem rządzi k.... i złodziej tylko jak ci cwaniacy czują się patrząc codziennie na swoje odbicia w lustro,a pieniądze i \"zaszczyty\" nie są najważniejsze dlatego nie odchodż bo jesteś uczciwym i prawym człowiekiem
możliwe. że nowa P, Dyrektor zaprowadzi prawdziwy porządek. wie jak wyglądać ma prawidłowa praca socjalna, kogo powinno się doceniać w MOPS, pracownicy socjalni pracują za małe pieniądze na sztab ludzi / znajomi, córeczki. rodzinki ttp/sztuczne etaty, jak tak dalej będzie to MOPS będzie sokńczony, trzeba wspomnieć o sztucznych stanowiskach. Administracja rozrośnięta ho. ho.
Pozdrawiam pracowników z Wrocławia! To wstyd, że ktoś doprowadził do takiej sytuacji. Uważam, że kadra zarządzająca jest daleko w tyle. Bycie dyrektorem w OPS to zwykły, czasami moralny obciach. Kadra zarządzająca jest niedouczona. W wielu przypadkach są to ludzie, którzy maja problemy z komunikowaniem się i uciekają w procedury. W praktyce omijają ich szkolenia, które uczą tego co ważne w tak specyficznej pracy. Nie jestem optymistką. Jeszcze wiele lat upłynie zanim uporamy się z tym wszystkim. Chociaż tego typu forum nie jest najlepszym miejscem na dyskusje to wspaniale pokazuje jak zamiata się pod dywan bardzo ważne problemy! I co z tego, że anonimowo! Wiadomo, że za otwartość można zapłacić bardzo dużą cenę!
niektórzy piszą tutaj prawdę pokazują jaka jest głupota ludzka, jak się człowiek potrafi sprzedać, jak nie mając kompetencji udaje być kimś bo ma stanowisko ale to nie tylko w MOPS-sie się dzieje. Nie ma co pisać, by ktoś napisał kim jest bo co to da? tylko to, że danego pracownika się zwolni? a przecież nie w tym rzecz tylko o pokazaniu ludziom na świecie jak to jest tutaj w tym małym miasteczku. Napewno nie mówię tutaj o szkalowaniu drugiego człowieka ale jeżeli coś jest prawdą i nic nie można z tym zrobić, to chyba takie pisanie pozostaje ludziom. Nic nie dzieje, się bez przyczyny....a czas wszystko weryfikuje niestety lub stety.
Hmmmm jetst to tylko moja ocena!!! Za dużo szukanie haków a za mało pracy socjalnej! I jeszcze jedno dla niedouczonych decyzyjnych! Człowiek jest najważniejszy!! Buziaki!!!
dokładnie tak- klient, pracownik socjalny, czy sprzątaczka szacunek jest naważniejszy bo człowiek ma się liczyć!!! a nie pozycja, która dzisiaj jest jutro nie ma...