PO PŻ 2014-2020 Podprogram 2015 - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 12 z 15    [ Posty: 148 ]

Napisano: 07 lip 2015, 10:45

To są wymogi Sanepid a do tego dochodzą wymogi Wytycznych MPIPS z maja br w zakresie dystrybucji i administrowania a jeszcze przypominam o wykazie prac wzbronionych i dźwigania ciężarów. Żaden powtarzam żaden ops w Polsce nie spełnia tych wymogów a szczególnie tych ostatnich bo te określają ustawy i rozporządzenia których teraz to nawet mpips zmienić nie może.
zfed

Napisano: 07 lip 2015, 15:25

bez wątpienia pozarządówka niczym podopieczni robią was w konia za przyzwoleniem mpips -pamiętajcie badzcie madrzejsi od swoich podopiecznych !
Z kim ja zyję, z kim pracuję, dobrze ze chociaż wąska grupa próbuje ratować honoru, powodzenia organizacje zwiazkowe.
ps.ci co sądzą ze tak ma wyglądać praca socjalna , to nie prezenują zadnej innowacyjności ani kreatywności ale nieudacznictwo i uległość pod kazdym wzgledem
basia 007

Napisano: 07 lip 2015, 19:36

zfed pisze:To są wymogi Sanepid a do tego dochodzą wymogi Wytycznych MPIPS z maja br w zakresie dystrybucji i administrowania a jeszcze przypominam o wykazie prac wzbronionych i dźwigania ciężarów. Żaden powtarzam żaden ops w Polsce nie spełnia tych wymogów a szczególnie tych ostatnich bo te określają ustawy i rozporządzenia których teraz to nawet mpips zmienić nie może.
Zasmucę Cię . My spełniamy. I nie chce mi się więcej komentować Waszej postawy - tak jak mówiłam wcześniej - nie musicie realizować (nawet więcej argumentów jest za tym aby nie przystępować). Ale nie obrażajcie tych którzy podjęli się tego zadania. Pozdrawiam.
natasza

Napisano: 07 lip 2015, 20:20

A te dotyczące umów o pracę i zakresu obowiązków który wykracza poza pracę fizyczną również? A czy twój pracodawca lub ty kierując pracownika na badania kontrolne okresowe wskazywałaś że pracownik ten będzie miał kontakt z żywnością (bo to inne badania) i będzie przenosił jakieś ciężary? Nie odpowiadaj bo zapewne w twoim opsie wszyscy mają pozmieniane umowy i wykonane badania analogicznie do tych nowych obowiązków ;) dzięki takiej postawie jak twoja natasza ten zawód dryfuje a władze lokalne pięciu złotych nie dołożą do wynagrodzeń bo niby czemu mieliby skoro tyracie za trzech za darmo i jeszcze się cieszycie bo realizujecie misję, którą nawet misyjny caritas odpuścił jak zobaczył co się dzieje. Jeszcze co niektórzy się tutaj chwalą jak to przystąpili do programu nie czując zupełnie że dokładają cegiełkę do sprowadzenia zawodu do roli tragarza, dostarczającego żywność ale jednak tragarza. Pozdrawiam
zfed

Napisano: 07 lip 2015, 20:25

natasza pisze:
zfed pisze:To są wymogi Sanepid a do tego dochodzą wymogi Wytycznych MPIPS z maja br w zakresie dystrybucji i administrowania a jeszcze przypominam o wykazie prac wzbronionych i dźwigania ciężarów. Żaden powtarzam żaden ops w Polsce nie spełnia tych wymogów a szczególnie tych ostatnich bo te określają ustawy i rozporządzenia których teraz to nawet mpips zmienić nie może.
Zasmucę Cię . My spełniamy. I nie chce mi się więcej komentować Waszej postawy - tak jak mówiłam wcześniej - nie musicie realizować (nawet więcej argumentów jest za tym aby nie przystępować). Ale nie obrażajcie tych którzy podjęli się tego zadania. Pozdrawiam.
Czyżby ministerialny troll? Zamiast komentować / z obrzydzeniem / naszą postawę opowiedz jak to realizujesz jeśli jesteś naprawdę z jakiegoś OPSu a nie od Kosiniaka.Nawiedzeńców ministerialnych już żeśmy się wiele nasłuchali, no ale każdy z czegoś musi żyć. A z innej beczki, ile płacą za pieprzenie i wykazywanie jacy to wszyscy leniwi a rząd popaprańców taki genialny, chyba nie 6000 zł. bo to pensja dla idiotów lub złodziei jak mawia ,,pani'' wicepremier Bieńkowska.
Gość

Napisano: 08 lip 2015, 8:13

Do Nataszy: z jakiego opsu jesteś ?tak konkretnie , bo z czystej ciekawości chciałbym zobaczyć jak to robićie?
i moze niech ci co robią i krzyczą ze wszystko jest ok ,wisują i podają opsy jako przykłady dobrych praktyk i spełnienia wszystkich wymagań?proszę kto odważny?
Natasza , emilka i inne piszcie skąd jesteście
basia 005

Napisano: 08 lip 2015, 8:44

basia 005 pisze:Do Nataszy: z jakiego opsu jesteś ?tak konkretnie , bo z czystej ciekawości chciałbym zobaczyć jak to robićie?
i moze niech ci co robią i krzyczą ze wszystko jest ok ,wisują i podają opsy jako przykłady dobrych praktyk i spełnienia wszystkich wymagań?proszę kto odważny?
Natasza , emilka i inne piszcie skąd jesteście
I tu następuje cisza, czyli tak jak ktoś napisał panienki są prawdopodobnie pracownicami ministerstwa lub banku żywności i próbują ratować na forum niewypał jakim jest ten programik.
:lol:
Jeśli się mylę to panie napiszą z jakiego są OPSu gdzie tak świetnie idzie im realizacja programu. Czekamy.
zainteresowany

Napisano: 08 lip 2015, 9:16

czekamy czekamy, na opsy , które maja oficjalna zgodę od ministerstawa, zgodę rady gminy lub burmistrza, przyjmują to na" dochody i rozchody" czyli prawo finansowe , kpa-decyzje decyzje decyzje chyba ze ktoś was urzedowo rangi ustawowej lub rozporządzeniem zwolnil,PIP,Sanepid i cała resztaeż bo naprawdę podziwiam jak to pokonaliście, ja tez ja też ja też ,chcę to robić tylko jak, chcę chociaż 2 lub 3 opsy poznać jak to przeskoczyliście, podziwiam jestem pełen uznania dla waszej....
aro12

Napisano: 08 lip 2015, 10:47

Doczekamy się podobnie jak na precyzyjną odpowiedź MPIPS ;)
zfed

Napisano: 08 lip 2015, 12:43

W naszym OPSie wyglądało to tak, że najpierw ktoś dzwonił do nas z Banku Żywności (chyba) i proponował udział w programie. Odmówiliśmy. Potem w jakiś sprawozdaniu w CAS mieśmy podać powód dlaczego nie uczestniczymy w programie. To zaczęliśmy się zastanawiać, dzwonić do innych OPSów... i jesteśmy w programie. W między czasie przyszedł jakiś krzykacz który przeczytał coś w gazecie że dają żywność. Więc jak mogliśmy nie uczestniczyć? Moim zdaniem została wywarta presja na OPSy.
Wes
Stażysta
Od: 16 cze 2015, 14:04
Zajmuję się:

Strona 12 z 15    [ Posty: 148 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x