Pobicie pracownicy socjalnej - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 6    [ Posty: 57 ]

Napisano: 24 kwie 2015, 20:19

ja nie pojmuje, nie ograniam o czym wy piszecie- skąd taka inerpretacja tej pracy, tego zawodu, ja po prostu tego nie rozumiem.

zadanie dla was. proszę napisać:
Czym zajmuje się człowiek ( nazwij jego czynność) który pracuje w Zakładzie Komunalnym miasta.
emilka.

Napisano: 24 kwie 2015, 21:08

emilka a u ciebie wszyscy zdrowi?
vvvvvvvvvvvvvvv

Napisano: 24 kwie 2015, 21:19

zbyt trudne ?
ps. nie ma co rozgryzać, pytanie jest proste.
emilka.

Napisano: 25 kwie 2015, 9:12

Asysta policji

W pierwszych tygodniach po tragedii w Makowie zapis na temat obecności policjanta w trakcie przeprowadzania przez pracownika socjalnego rodzinnego wywiadu środowiskowego mało, kogo dziwił. Po ostatnim incydencie w Chorzowie, taka asysta policji wydawać się może w niektórych przypadkach konieczna… ale jak to będzie wyglądało w praktyce? Osoba zgłosi prośbę o pomoc w Ośrodku Pomocy Społecznej i przyjedzie do niej radiowóz z policjantem i pracownikami socjalnymi? Wiem, że ta procedura będzie stosowana tylko w niektórych przypadkach (w niektórych przypadkach już jest stosowana – zapis w ustawie spowoduje, że będzie stosowana częściej), będzie ona zarazem mocno stygmatyzować osoby, u których pomoc społeczna zacznie się pojawiać w asyście Policji.

w art. 107:
a) po ust. 3 dodaje się ust. 3a i 3b w brzmieniu:
„3a. Przy przeprowadzaniu rodzinnego wywiadu środowiskowego może uczestniczyć drugi pracownik socjalny. Rodzinny wywiad środowiskowy może być przeprowadzany w asyście funkcjonariusza Policji.
3b. Kierownik ośrodka pomocy społecznej na wniosek pracownika socjalnego ośrodka pomocy społecznej lub z własnej inicjatywy, może wystąpić z wnioskiem do właściwego miejscowo komendanta Policji o asystę, w trakcie przeprowadzania rodzinnego wywiadu środowiskowego. Właściwy miejscowo komendant Policji jest obowiązany do zapewnienia pracownikowi socjalnemu asysty Policji przy przeprowadzaniu rodzinnego wywiadu środowiskowego.”; (projekt nowelizacji ustawy o pomocy społecznej` kwiecień 2015)
Andrzej

Napisano: 25 kwie 2015, 13:44

Ten policjant to troche niewypał.
Stygmatyzacja swoją drogą ale będzie to też kłopot zarówno dla socjalnego jak i policjanta. Będa musieli na siebie czekać i tracić cenny czas. Dla psów będzie to zło konieczne. Nie liczcie na to że będą to robić z uśmiechem na twarzy.
Ares

Napisano: 25 kwie 2015, 18:31

Pracownicy lądują w szpitalach, doszło już nawet do mordu a wy się zastanawiacie nad stygmatyzacją, że trzeba będzie pismo napisać i ktoś będzie niezadowolony. Oczywiście może i tak a dla mnie warto, jeśli uchroni to chociaż jednego pracownika przed utratą życia lub zdrowia. To są moje priorytety.
socjalnyp

Napisano: 25 kwie 2015, 20:41

j/w
Popieram socjalnyp
Już czas zacząć martwić się o siebie i swoją grupę zawodową a nie o klienta
zzzz

Napisano: 25 kwie 2015, 21:10

..a ci dalej. Planują, snują, kombinują. Żali się jedno przez drugie, narzeka i płacze. I co z tego? nic.
Ja bym z wami nie wytrzymała. Wypaleni zawodowo, wszyscy.
O rany! co za naród.
emilka,

Napisano: 25 kwie 2015, 21:19

Naród który pamięta rocznice powstania w getcie warszawskim ;)
ripo

Napisano: 25 kwie 2015, 21:20

emilka, czy ty jesteś chora psychicznie??
...

Strona 3 z 6    [ Posty: 57 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x