Proszę o państwa Pomoc. Jak wynikło mąż wnioskodawcy posiada mieszkanie które wynajmuje i bierze za to 500 zł odstępnego. Oczywiście mąż nie pracuje, a Pani wnioskodawca nie podaje tej kwoty do dochodu jak i zarówno z pomocy społecznej to i do dodatku mieszkaniowego.Sytuacja trwa od 2010 roku.Moje pytanie brzmi co i jak postępujemy w tej sytuacji.proszę państwa o pomoc , o jakiś skrót działania( co mam robić po kolei) .Mam zobowiązać do zwrotu pismem ?decyzją?
ale czy ta kwota 500 zł będzie miała wpływ na wysokość wypłaconych dodatków najpierw to przelicz dopiero wtedy działaj
wznowić postępowanie, wezwać stronę i męża jako świadka przesłuchać do protokołu ustalić czy była umowa w formie pisemnej, czy otrzymywali 500 zł odstępnego, wezwać osobę która zajmuje mieszkanie celem przesłuchania jako świadka oczywiście nie zapomnij zawiadomić strony o przysłuchaniu świadka podając wyznaczony dzień i godzinę, jak nie zdobędziesz żadnych dowodów nikt ci nie zezna że były takie dochody to nie wiele zdziałasz