Pomoc!! - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 19 sty 2016, 13:32

Proszę o państwa Pomoc. Jak wynikło mąż wnioskodawcy posiada mieszkanie które wynajmuje i bierze za to 500 zł odstępnego. Oczywiście mąż nie pracuje, a Pani wnioskodawca nie podaje tej kwoty do dochodu jak i zarówno z pomocy społecznej to i do dodatku mieszkaniowego.Sytuacja trwa od 2010 roku.Moje pytanie brzmi co i jak postępujemy w tej sytuacji.proszę państwa o pomoc , o jakiś skrót działania( co mam robić po kolei) .Mam zobowiązać do zwrotu pismem ?decyzją?
Aga!!72

Napisano: 19 sty 2016, 13:52

ale czy ta kwota 500 zł będzie miała wpływ na wysokość wypłaconych dodatków najpierw to przelicz dopiero wtedy działaj
wznowić postępowanie, wezwać stronę i męża jako świadka przesłuchać do protokołu ustalić czy była umowa w formie pisemnej, czy otrzymywali 500 zł odstępnego, wezwać osobę która zajmuje mieszkanie celem przesłuchania jako świadka oczywiście nie zapomnij zawiadomić strony o przysłuchaniu świadka podając wyznaczony dzień i godzinę, jak nie zdobędziesz żadnych dowodów nikt ci nie zezna że były takie dochody to nie wiele zdziałasz
Gość

Napisano: 19 sty 2016, 14:57

Gość prawdę gada nic dodać nic ująć ..... aby działać trzeba mieć twarde dowody bo inaczej tylko się urobisz po łokcie i nic z tego nie wyjdzie
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x