Poradnik asystenta cz. II - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 12 z 81    [ Posty: 801 ]

Napisano: 11 gru 2013, 22:59

Mam problem, poradżcie coś. Do tej pory nie miałam takiego przypadku. Dostałam nową rodzinę, gdzie jest ostry konflikt między członkami rodziny. Nijak nie można dojść ładu i składu, na terapie rodzinną nie chcą iść, ode mnie oczekują, każde z osobna, że przyznam im rację i rozwiążę ich problemy. A ja nie czuję sie dobrze w mediacjach, i to przy tak zawiłych sprawach.
~as.rodz.

Napisano: 12 gru 2013, 9:36

hey
Przedłużenie projektu jest dla każdego województwa! Mam znajomych asystentów z różnych województw, którzy dostali przedłużenie.
~Nina

Napisano: 12 gru 2013, 9:38

musisz probowac rozmawiac, zapytac czego oczekuja wzajemnie od siebie, powiedziec jasno ze oni sami musza uporac sie z problemami a ty jestes od tego by pomóc. rozmowy najpierw oddzielne a pozniej razem
~asystent rodziny

Napisano: 12 gru 2013, 9:50

Nina,
ale z kim należy rozmawiać w danym województwie? z Urzędem Marszałkowskim?
~rolo

Napisano: 12 gru 2013, 9:50

poszukajcie w swoich urzędach wojewódzkich, numery telefonów do ( pełnomocnika ) osoby odpowiedzialnej za sprawy dotyczące kobiet i rodziny. A tam wam wszystko powiedzą.
~Nina

Napisano: 12 gru 2013, 10:35

Dzięki Nina! :)
~rolo

Napisano: 12 gru 2013, 11:37

Asystentka, nie pisałam wniosku. Po prostu zapytałam p. dyrektor czy w przyszłym roku istnieje szansa na zatrudnienia. Uzyskałam odpowiedź, że na pewno. Po jakimś m-cu dostałam informację, że będzie umowa o pracę na 2 lata :)
~Ania

Napisano: 13 gru 2013, 20:39

Dziewczyny kończy mi się umowa a wam? Będziecie pracowały dalej, bo ja niestety nie. Jak to wygląda od strony ministerstwa? kiedy nowy projekt? co to za praca skoro trzeba robić przerwe kilku miesięczną między kolejnymi projektami. czy wasze gminy zatrudniają na innych zasadach?
~Ola

Napisano: 14 gru 2013, 0:43

ze środków własnych Olu. Ci co piszą o przedłużeniu projektu, to od kiedy? Tak jak Ola wiem, że trzeba poczekać jak w ubiegłym roku do marca, na razie MPIPS nie ogłosiło konkursu.
~asystentka

Napisano: 15 gru 2013, 22:33

Kończy mi się umowa, pracowałam pare miesięcy czy w takim razie muszę robić sprawozdanie na wzór półrocznego sprawozdania czy normalne miesięczne. Proszę o podpowiedz.
~Ola

Strona 12 z 81    [ Posty: 801 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x