Poradnik asystenta cz. II - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 10 z 81    [ Posty: 801 ]

Napisano: 09 gru 2013, 12:49

Właśnie muffinek, zachęć swoich przełożonych do poczytania forum, a sami ocenią, że mogą stracić super pracownika:) Trzymam za Ciebie kciuki. Moja szefowa walczyła o mnie w tamtym roku jak lwica, bo też gmina jest bardzo biedna i udało się!
~Asystentka

Napisano: 09 gru 2013, 13:54

ojej Dziewczyny ale mnie zaskoczyłyście takimi pozytywnymi opiniami na temat mojej pracy, dziękuję :)
trochę się zarumieniłam:)

nie przypuszczałam, że ktoś tak o mnie myśli, jeszcze raz dziękuje:)

a co do realiów mojej pracy to rozmawiałam z szefową, i jest zadowolona ze mnie i moich osiągnięć (naszych osiągnięć), ale gmina kasy nie chce dać i już:(

powiem Wam szczerze, że będzie mi brakowało tej pracy:( i żal rodzin zostawiać:( eh...

dzięki za wsparcie i życzę Wam sukcesów i ... umów o pracę na stałe:)
~muffinek84

Napisano: 09 gru 2013, 14:06

muffinek

z jakiego województwa Ty jesteś ?

P.S No widzisz ..gra absurdów i groteski dnia codziennego ...
czemu ?
my potrzebujemy dobrego pedagoga/asystenta - (ja biorę tylko koordynację zadań w tym pionie ), moja sąsiednia gmina też szuka asystenta rodziny - tam moja koleżanka odmówiła - bierze u nas stanowisko socjalnego - ponieważ zmieniamy dotychczasowego pracownika .
kurcze ..a ty chcesz pracować !!a nie możesz ????
~emilka

Napisano: 09 gru 2013, 14:25

łódzkie:)

tak to właśnie jest...

ustawa swoją drogą a realia swoją:( i wszędzie rozbija się o brak pieniędzy:(
~muffinek84

Napisano: 09 gru 2013, 14:50

pieniądze są.... muffinek.

to kwestia określenia priorytetów przez włodarzy.
Szczerze współczuję gminom takich decydentów ...
Życząc Tobie powodzenia w znalezieniu pracy - a będziesz ją miała...! - pozdrawiam ;)
~emilka

Napisano: 09 gru 2013, 15:01

dziękuje za miłe słowo i wsparcie:)

mam nadzieję, że u pozostałych asystentów lepiej:)

powodzenia

a ja wracam do sprawozdań;)
~muffinek84

Napisano: 09 gru 2013, 19:10

Jakie dokumenty przygotowujecie na koniec pracy z rodziną. Opinie o rodzinie i sprawozdanie?
~mała

Napisano: 10 gru 2013, 1:27

muffinku, a ja pamiętam, że rok temu też miałaś obawy, co do kontynuacji zatrudnienia i udało się. Ja taż nie wiem, co będzie dalej, może tym razem MPiPS trochę wcześniej się określi z tym dofinansowaniem dla asystentów i jeszcze lepiej, da więcej kasy, czego wszystkim życzę!!!
~ewa

Napisano: 10 gru 2013, 9:40

ewa
dokładnie:( czekam na projekt od naszego \"kochanego\" kamyszka:))))

ja na zakończenie pracy z rodziną robię sprawozdanie - całościowe, ocenę sytuacji rodziny, ewaluację z rokowaniami.
~muffinek84

Napisano: 10 gru 2013, 10:27

Dzięki, że trzymaliście za mnie kciuki.
Za kilka dni będę wiedziała czy ministerstwo przedłużyło projekt na asystenta w mojej gminie. Dopiero wysłali wniosek jak im podpowiedziałam, że jest taka opcja. Oczywiście wójt nic na ten temat nie wiedział.
~Nina

Strona 10 z 81    [ Posty: 801 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x