Poradnik asystenta cz. II - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 14 z 81    [ Posty: 801 ]

Napisano: 16 gru 2013, 17:06

jak \" ładnie \" napisać ? nie zastanawiałam się - ale zazwyczaj piszę - ( np. osiągnięcie celów)

..zatem na podstawie informacji/ opinii, m.in: ze strony szkoły, pracownika socjalnego jak również asystenta rodziny- uznano , iż rodzina Państwa... może funkcjonować samodzielnie . Wypracowano założone cele- a co za tym idzie zadawalający poziom zaradności osobistej rodziców, odpowiedni model opieki i wychowania - a ewentualne trudności, które się pojawiają , rodzina jest w stanie pokonywać przy wykorzystaniu zasobów własnych oraz zewnętrznych - doraźnych form wsparcia.
Zasadnym jest więc zakończyć współpracę z rodziną - celem dalszego samostanowienia i rozwoju.

lub
..oceniam , na podstawie dotychczas zebranych informacji, obserwacji i spostrzeżeń - iż rodzina Państwa .... - osiągnęła zadawalający poziom realizacji funkcji op- wychowawczych . Rodzina, funkcjonuje poprawnie - jak na swoje możliwości w poszczególnych sferach życia- a trudności dnia codziennego stara się pokonywać w oparciu o własne możliwości i poznane modele postępowania.
Na podstawie w/ w faktów- stwierdzam, iż rodzina rokuje pozytywnie i posiada gotowość do samodzielnego dalszego funkcjonowania- bez udziału bezpośredniego wsparcia asystenta rodziny .
~emilka

Napisano: 17 gru 2013, 1:19

~emilka
Dziecko, kto Cię uczył pisania? Weź popatrz na te wszystkie spacje niepotrzebne, błędy i zwykłe niechlujstwo. Pośpiech niczego nie tłumaczy. Jak Ci się spieszy, to pisz mniej, a \"ładniej\".
Przykłady? Proszę:
zadowalający, a nie zadawalający (coś cię zadowoliło, a nie zadawaliło, prawda?),
ww. a nie w/w (spacja zupełnie niepotrzebna),
używaj więcej przecinków, cóż ty masz za upodobanie do spacji i wielokropków?
Co do meritum, trzeba się zawsze zastanowić nad takimi jednoznacznymi opiniami. Jeśli zdarzy się nieszczęście i rodzina \"rokująca\" popełni zły czyn, co wtedy pomyślą śledczy o profesjonalizmie twórcy takiej opinii?
~ło matko

Napisano: 17 gru 2013, 9:48

\" ło\" matko

Zrób ranking najczęstszych \"błendów jenzykowych \"- spotykanych na forach - w większości tzw: błędów przypadkowych- amoże i warto pokusić się o coś \"grubszego\" na ten temat ( mnie jest szkoda czasu).
a co do reszty zarzutów- czyli rzekomej jednoznacznej opinii i śledczych w tle - ubawiłam się ...

P.S- w poście powyższym są błędy ..poszukaj!
~emilka

Napisano: 17 gru 2013, 10:08

~muffinek84
Ja jak rozmawiałam z Karoliną Kawśniewską powiedziała, że każde województwo może przedłużyć projekt z asystenta rodziny. Najwidoczniej urzędnicy z województwa nie doszkoli się.
~Nina

Napisano: 17 gru 2013, 10:13

Nie wiem czy to za późno na wniosek, ale jak nie spróbujesz to się nie przekonasz!
~Nina

Napisano: 17 gru 2013, 14:46

dzieki Ninka

niby coś się dowiadują, ale nikt nic nie wie :( a ja sama też dużo nie zrobię:(
~muffinek84

Napisano: 17 gru 2013, 22:15

~muffinek
Program MPiPS na wsparcie zatrudnienia asystentów i koordynatorów jest przewidziany na 2014 rok na pewno. Nabór wniosków zawsze jest ogłaszany na stronach MPiPS i potem gminy składają do urzędów wojewódzkich zapotrzebowania. Ale to po Nowym Roku.
~betta

Napisano: 18 gru 2013, 12:46

Asystenci, mam pytanie, czy po zakończeniu współpracy z daną rodziną monitorujecie jeszcze w jakiś sposób funkcjonowanie rodziny, zgodnie z tym co jest zapisane w zadaniach asystenta?(monitorowanie po zakończonej współpracy) MIałam rodzinę z którą zakończyłam współpracę z uwagi na osiągnięcie celów, teraz też mi się szykuje taka sytuacja, jednak w ocenie piszę że rodzina rokuje, ... nie wymaga wsparcia..itp. jednak nie brałam pod uwagę możliwości takiej, jak dalsze monitorowanie. Przyznam, że z uwagi na brak czasu, bo zaraz dostanę nowe rodziny, oraz z uwagi na to, że nikt u nas nie bierze tego pod uwagę(przełożony, pr. socjalny).
Jak to u was wygląda?
~as.rodz.

Napisano: 18 gru 2013, 15:44

trzeba monitorować, raz na jakis czas zajechac i zobaczyć co sie dzieje
~asystent rodziny

Napisano: 18 gru 2013, 16:37

ten monitoring to ciekawa kwestia ponieważ cięgla będziemy konczyli z kimś pracę...i nadal pozostanie nam 20 rodzin do pracy + np 20 z monitoringu?powinno być doprecyzowane np. 2 miesiące po zakonczeniu pracy.
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Strona 14 z 81    [ Posty: 801 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x