Poradnik asystenta cz. II - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 15 z 81    [ Posty: 801 ]

Napisano: 18 gru 2013, 17:00

przecież nie trzeba być w jakiejś rodzinie regularnie, wystarczy ze zajedzie się raz czy dwa razy na pół roku na chwile zobaczyć co słychać, raczej to nie jest zbyt duże obciążenie, szczególnie, że z tymi ludźmi zżyjemy się przez czas współpracy.
~asystent rodziny

Napisano: 18 gru 2013, 19:18

Rozumiem, że nie jest to jeszcze doprecyzowane? Co ile czasu, do kiedy, itp.Czy dokumentujecie ten monitoring w jakiś sposób?
~as.rodz.

Napisano: 18 gru 2013, 22:36

nie chodzi w zapisie na pewno o \" oblig\" w sprawie monitoringu rodzin po zakończeniu pracy z AR.
Dotyczy to wyjątkowych sytuacji , uzgodnionych z rodziną i pracownikiem socjalnym.
Po zakończeniu współpracy nie można bezpodstawnie nachodzić rodziny.
Nie trzeba moim zdaniem niczego doprecyzowywać.
~emilka

Napisano: 19 gru 2013, 0:09

Sherlock Holmes znany na forum ops.pl jako Adamobójca odkrywa prawdę o Emilce! Nie jest możliwe istnienie takiej wirtualnej supersocjalwomen w realu!

\"to nie jest możliwe abym pracowała tylko w tej branży\" - Adamobójca

\"Mam przecież tyle siły w sobie.
Pracuje także jako asystent rodziny, terapeuta, mediator, kurator społeczny, biegła w GKRPA, doradca zawodowy i wolontariuszka hospicjum. Zajmuję się także opieką nad dzieckiem i swoją rodziną, prowadzeniem domu, a w wolnych chwilach gram na akordeonie i tańczę w zespole regionalnym. Poza tym szydełkuje, haftuje, gotuje, jeżdze na rowerze, gram na komputerze, maluję, pisze poezje. W przerwach zajmuje się snuciem banialuk na forum OPS... ;)) A to tylko na jednej kawie dziennie!\".
~info

Napisano: 19 gru 2013, 10:00

he, he ..no fajny, fajny jesteś i zabawny taki . Skaczesz po postach i mnie szukasz .;)

~emilka

Napisano: 19 gru 2013, 10:54

Normalnie jak dzieci. Takie zachowania mnie rozwalają. Nie obrażając nikogo!
~Nina

Napisano: 19 gru 2013, 16:37

a ja się ubawiłam, to jest świetne info:)
~Jula

Napisano: 20 gru 2013, 11:19

słuchajcie mam problem..
ja nie mam swojej pieczatki, tylko się podpisuje

czy Wy stemplujecie jakoś swoje notatki i dokumenty, np. pieczątką nagłówkową MGOPS?

mnie szefowa nic nie mówiła, ale jak to wygląda? miał ktoś może kontrolę już?
~muffinek84

Napisano: 20 gru 2013, 11:38

Ja mam swoją pieczątkę, stempluje wszystkie dokumenty wystawiane przeze mnie.

~Asystentka1404

Napisano: 20 gru 2013, 14:41

ja także mam swoją, używam także czołówki opsu
~asystent rodziny

Strona 15 z 81    [ Posty: 801 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x