Poradnik asystenta cz. II - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 44 z 81    [ Posty: 801 ]

Napisano: 12 mar 2014, 21:15

Proszę Natalio:)
~asystent 28

Napisano: 12 mar 2014, 21:17

do AS występujesz z wnioskiem o udostępnienie danych danej osoby i w pod puntach piszesz o co ci chodzi i w jaki celu
~asystent 28

Napisano: 12 mar 2014, 21:21

czy ktoś miał z Was kontrole zewnętrzną i wewnętrzną i jak to wyglądało i na co zwracali szczególną uwagę.PROSZĘ O POMOC
~asystent 28

Napisano: 12 mar 2014, 23:50

kontrola zewnętrzna - plan pracy i sprawozdanie pół roczne i efekty tzn ile dzieci było zagrożonych zabraniem do instytucjonalnej pieczy zastępczej a ile z nich pozostało w rodzinach i sytuacja się ustabilizowała. Kontrola głównie sprawdza wynik, co z tego, ze masz wspaniale napisane papiery, a rzeczywista sytuacja rodzin fatalna. W tej pracy nie sprawdza się papierów, bo jak piszecie, że się obawiacie kontroli, to zamiast poświęcać czas na prace z rodziną będziecie tworzyć setki tabelek, planów, opisywać wymyślone działania, szukać ładnych książkowych sformułowań - papierki ograniczyć do minimum - kontrola to rozumie - plan pracy, sprawozdanie raz na pół roku i ewentualnie notatki z wizyt - tyle i efekty nie na papierze
~---

Napisano: 13 mar 2014, 0:58

znalazłam w necie wystąpienie pokontrolne po kontroli w Górze Kalwarii, można poczytać, czego wymagały panie kontrolujące
~asystentka

Napisano: 13 mar 2014, 1:12

Ojjj myli się ten kto myśli że trzeba mieć tyle ile mówi nam ustawa ojjj myli. Dokumenty dokumenty i dokumenty po kontroli zrozumiałam jak to jest beznadziejna robota.
~pytajnik

Napisano: 13 mar 2014, 14:42

prosze o podanie linka ze stroną gdzie są te pokontrolne , nie mam kiedy poszukac, bardzo prosze :)))))
~a_rodziny

Napisano: 13 mar 2014, 18:44

Wpisz po prostu w wyszukiwarke wystąpienie pokontrolne asystent rodziny, góra kalwaria i już.
Czytalam, ciekawe. Znaczy czas pracy trzeba dokładnie ewidencjonować, z góry określać ile czasu dla każdej rodziny, plan pracy miec podpisany przez rodzine i przez pr.socjalnego.
~as.

Napisano: 13 mar 2014, 23:44

Ciekawe, skąd takie wymagania, chodzi mi o ewidencjonowanie, zwłaszcza w zadaniowym czasie pracy?
~asia

Napisano: 14 mar 2014, 16:33

Asystenci to tylko stanowisko które nic do rodziny czy osoby nie wnosi. MAKABRA jak widzę , że asystencji większoścć swojego czasu spędzają to mnie chce potargac a pózniej w TV : był pracownik socjalny , asystent bla bla a tragedia sie stała.
(choć uważam , że nie wszyscy asystenci sa tacy sami)
ASYSTENCI POMYŚLCIE CHWILĘ PO CO TAK NAPRAWDĘ ZOSTALIŚCIE ZATRUDNIENI
~MARTA II

Strona 44 z 81    [ Posty: 801 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x