czuję że rodzina mnie oszukuje - ale leci po bandzie na całego.
przedstawili mi zaświadczenie, że zapisali się na terapię AA. w tym tyg mieli być na spotkaniach. Dziś miałam się spotkać z nimi na kolejne spotkanie.
Mam umawiane spotkania, bo tak mnie uczyli. Z resztą jak Rodzina odwołuje spotkania, to znaczy, że nie chce tego asystenta, a zgodzili się na mnie tylko po to, że nie mają nas sobą kuratora karnego i rodzinnego, i chcą im dzieci zabrać jak się nie poprawią....
Wiem do jakiej poszli poradni, mam namiary, i moje pytanie brzmi: Czy mogę zadzwonić do poradni i zapytać się, czy w/w Rodzina uczęszcza na spotkania??
zadzwoniłam. powiedzieli, że na telefon nie mogą udzielić info, więc w poniedziałek będę smarować pisemko.
w podstawie powołać się na art z pomocy społecznej o udostępnieniu informacji?
Telefonicznie każdy może powołać się na kogo chce, tym bardziej, że osoba z którą rozmawiałaś nie zna cię. Nie wydaje mi się, że udostępniasz informacje każdej osobie która do ciebie zadzwoni. Należy wystąpić z pismem o udzielenie informacji ale pisząc musisz (bynajmniej ja tak robię) MOPS bądź GOPS prosi o udzielenie informacji... sporządził AR podpisujesz, jak każde pismo wychodzące musi mieć numer kolejny który udostępni ci pracownik socjalny bądź kierownik. Pieczątka nagłówkowa, podpis kierownika. kopie do teczki z dokumentacją która prowadzisz z dana rodziną. W ten sposób i masz pewność, że otrzymasz wymagane informacje i masz zgodność w dokumentach. pozdrawiam Kamil
Tyle to wiem. Ale że świeża jestem to wolę się dopytać czy mam taką możliwość, i czy nawet pisemnie udzielą informacji, bo niektórzy nawet tak nie chcą.
Kto pyta nie błądzi