postanowienie sądu o umieszczeniu w placówce
Re: postanowienie sądu o umieszczeniu w placówce
u nas full i cała kolejka w drodze...
No właśnie Leonie. Jeśli pobyt w placówce nie rozwiązuje żadnych problemów to po co umieszczać tam dzieci? Jest tyle fajnych miejsc gdzie pobyt rozwiązuje problemy np. wychowawcze, edukacyjne. Tam też dają wikt i opiekunek. Po co jeszcze za to przepłacać. A skoro już musi być, to najważniejsze żeby było tanio. Tak wiem Leonie u Ciebie jest super.
PS. Też nie narzekam na brak chętnych do placówki
PS. Też nie narzekam na brak chętnych do placówki

wiem - strasznie głupio i wbrew tendencjom ogólnym zabrzmi.....(ale to naprawdę nie jest tak, ze jestem potworem, który chce nieszcześcia dzieciaków - serio....) - ale cała moją nadzieją są nasze rodziny zastepcze - jutro już szóste dziecko oddane przez rodzinę ma do mnie trafić - i jak tu być orędownikiem akcji \" likwidujmy domy dziecka\" - w obliczu bezrobocia (bo nikt nie ma alternatywy dla mnie i moich pracowników - pomimo lat doświadczeń w pracy z dzieckiem - wiem, ze jak się okaże że nie ma dzieci - placówka do likwidacji.....nawet gdyby za pięć lat miało się okazać, ze kolejna reforma nie wypaliła i nie ma co zrobić z dziećmi które w żadnej rodzinie sią nie sprawdzają)........słuchajcie - mieszkańcy Śląska - czy w Waszym rejonie nie zadziało się już kiedyś tak właśnie, ze polikwidowane zostały placówki i wszystko poszło w ręce rodzin zast. a po jakimś czasie okazało się, ze macie wiele problemów z dzieciakami, które wracały z rodzin...????? tak słyszałam,, ale wolałabym się upewnić
Ale u nas nie polikwidowali placówek. U mnie placówka była i jest i przyjęć co nie miara. A rodzin zastępczych brakuje.
a u nas to do placówki nie kierują - rodzin zawodowych - co kot napłakał - potworzyli większość \"chorych\" rodzin spokrewnionych - chyba zgłoszę nasz powiatowy sąd rodzinny do jakiejś nagrody czy jak - może chociaż tv zrobi z nimi reportaże - na cześć i chwałę naszych ustawodawców - pierwszy w Polsce niewiarygodny cud \"ozdrowienia\" społeczności lokalnej
i jak tak to obserwuję - to powiem Ci szczerze - zaczynam się rozgladac za jakims pomyslem na siebie bo droga do pośredniaka nieszczegolnie mi sie podoba
i jak tak to obserwuję - to powiem Ci szczerze - zaczynam się rozgladac za jakims pomyslem na siebie bo droga do pośredniaka nieszczegolnie mi sie podoba
Oprócz postanowienie sądu o umieszczeniu w placówce - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
POSTULATY DO RZĄDU
RUSZCZIE DYREKTORÓW
Chylę czoła przed wychowawcami.
dodatek dla pracowników socjalnych
co po tym jak już ktoś dojdzie do wniosku, ze placówka jest zbędna????
odpłatność za pobyt dziecka
umieszczenie dziecka w DPS
rozmowa o systemie
premie
Pytanie do psychologów dot. diagnozy psychologicznej dziecka
Pytanie o asystenta rodzinnego
pytanie
ucieczki- działania policji
zgłaszanie do adopcji
typy placówek opiek - wych
Skreślenie wychowanka