potrzebuję pomocy finansowej lub żywnosci - HYdE PaRK

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 22 lut 2011, 16:56

mam 18lat i w droodze dziecko moj chlopak zarabia 800zl brakuje nam ciagle pieniedzy na jedzenie na biezace oplaty ciaza jest zagrozona dlatego nie moge podjac prace prosze o pomoc w zamin jestem wstanie popilnowac dzieci lub zrobic cos dla rodziny mowie o sprzataniu czy cos
~izabela

Napisano: 23 lut 2011, 9:52

czemu te wpisy lądują tutaj, dodatek 250??????????
~nn

Napisano: 25 lut 2011, 4:32

Witam
Piszę od Pani, bo przeczytałam Pani wiadomosc na forum. Ja jestem mamą malej dziewczynki z porazeniem mozgowym, mąż nas zostawił, chciała Pani napisać że jesli czlowiek juz nie widzi nadziei niech sie zwraca do nieba, Pan Bóg pomoze, Matka Boska powiedziała ze nnajwieksza bronią przeciwko złu jest Różaniec, niech sie Pani modli na Różancu o szczesliwe narodziny, zdrowie i pomoc, Matka Boska Was nie zostawi w trudnej sytuacji, przysle ludzi którzy pomogą i spowoduje szczesliwszy obrót sytuacji w Państwa życiu.
~MAłgorzata

Napisano: 03 mar 2011, 17:12

Witam wszystkich .Nie dziwie się że ludzie proszą o pomoc Ja pracuję nie zarabiam wiele ,mój mąż też pracuje .Mamy dwoje dzieci ,jedno jest po za domem mieszka w internacie drugie chodzi do gimnazjum .Mąż jest po chorobie nowotworowej .Jego witaminy kosztują ok 150 zł internat ok 200 w zależności od miesiąca kieszonkowe na bułke jednemu i drugiemu dziecku trzeba dać Za energie 150 miesięcznie za czynsz +wode ok 400 nie wspomne o śmieciach i dochodzi jeszcze kredyt hipoteczny 560 zł razem jest 1460zł nie liczę internetu ,bo jak to w Ośrodkach pomocy mówią wlicza się to w dobrobyt .Z naszych dwóch wypłat zostaje 760 zł na cały miesiąc .Od niedawna zostałam konsultantką firmy Avon ,ale niestety nie mam dużo zamówień a szkoda ,bo grosz do grosza i troszke by było więcej w budżecie domowym .Jak nie będe miała zamówień to nie wiem czy za miesiąc albo w nie długim czasie nie będe zmuszona pisać również o pomoc tylko nie mam zielonego pojęcia gdzie ,ale wiem jedno że do opieki nie .O przepraszam ,bo skłamałabym Państwa jeszcze muszę doliczyć rodzinne i dodatek że dziecko bo jest w internacie to w sumie 270 zł więcej czyli zostaje 1030 zł.Mój błąd życiowy był taki że ukończyłam tylko podstawówkę moim mażeniem jest być fryzjerką ,ale niestety nie jest to mi dane gdyż nie stać mnie na kurs i muszę tkwić w tym co jestem .Nie raz brakuje na to żeby człowiek zjadł obiad śniadanie ,ale mam nadzieje że kiedyś to się skończy .Jeżeli ktokolwiek chce skomentować to co napisałam ,albo bardziej inteligenta osoba ode mnie dać mi sensowną radę na życie tp piszcie [email protected] Może ktoś podtrzyma mnie na duchu i doradzi co nieco pozdrawiam ;)
~malutka

Napisano: 11 mar 2011, 11:13

Zgłoś się do Ośrodka może załapiesz się na projekt z Unii i skończysz kurs fryzjerki.
~kasia

Napisano: 11 mar 2011, 14:24

ludzie czy wy naprawdę oczekujecie, że ktoś wyciągnie kasę z portwela i lekką ręką da wam albo prześle na wasze konta, a przepraszam w imię czego mam dawać nie znając dokładnie sytuacji komuś moje ciężko zarobione pieniądze, ja żeby żyć na poziomie jakim chcę idę i zapierniczam po 10-12 godzin na dobę , nikt mi nic za darmo nie daje
~maleńka

Napisano: 11 mar 2011, 19:33

Ale wiele osób prosi tez o odzież,pościel itp.
Dzieci wyrastają wiec czemu ktoś nie miał by przekazać tego komuś?
Ja sama bardzo proszę o odzież dla syna od 150cm wzwyż.
Na mnie damska od 150cm,oraz pościel.Także książki do 1 i 2 kl gimnazjum były by dla mnie bardzo pomocne.Pokryje koszty wysyłki.E-mil [email protected]
~Derivative

Napisano: 11 mar 2011, 19:37

Ale wiele osób prosi tez o odzież,pościel itp.
Dzieci wyrastają wiec czemu ktoś nie miał by przekazać tego komuś?
Ja sama bardzo proszę o odzież dla syna od 150cm wzwyż.
Na mnie damska od 150cm,oraz pościel.Także książki do 1 i 2 kl gimnazjum były by dla mnie bardzo pomocne.Pokryje koszty wysyłki.E-mil [email protected]
~Derivative

Napisano: 23 mar 2011, 10:40

jesteście wszyscy nie normalni ja też wychowuje sama 2 dzieci w wieku 7 i 2 lat żyje tylko z alimentów w wysokość 950 zł i wierzcie mi nie starcza to na życie dla 3 osób na miesiąc a pomoc społeczna nie chce mi pomagać jak raz napisałam o pomoc wierzcie mi lub nie dostałam 100 zł zasiłku takie jest nasze polskie prawo dostaje ten co ma albo co lubi sobie wypić
a ci co potrzebują pomoce to dostają FIGĘ
[email protected]
~ewusia

Napisano: 23 mar 2011, 14:14

Masz rację Derivative. Bywa, że nie ma co zrobić z rzeczmi z których dzieci wyrosły. Zawsze gdy ktoś prosi o pomoc materialną jest to \"lepiej widziane\", sugeruje, że osoba prosząca ma czyste intencje i potrzebuje tej pomocy. Niestety nie jestem w stanie udzielić Ci pomocy ( syn 190 cm), do szkoły nie chodzi więc i ksiązek brak. Mam nadzieję , że znajdą się osoby , które Ci pomogą.
Pozdrawiam
~socjal

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x