Powala mnie brak profesjonalizmu - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 7 z 8    [ Posty: 71 ]

Napisano: 21 cze 2015, 15:12

Piszę o tym co obserwuję wokół: do pracy przyjmuje się po cichu, informacje o wolnych miejscach idą kanałami do określonych osób.... pomimo że to stanowiska publiczne, to szerzy się prywata... A póxniej tylko biadolenie jaka to ciężka praca... To się zwolnij i daj szansę tym co chcą pracować...
PRac

Napisano: 21 cze 2015, 15:24

U mnie pracują całe rodziny, nie masz pracy dziecko...idziesz do sekcji świadczeń...pracują matki, żony,mężowie dzieci.... robi sie stanowiska dla kolesi którzy stracili pracę w województwie, urzędzie marszałkowskim...mam córke na bezrobociu, wykształconą w kierunku jaki jest fartowny( niby) genetyk ale w labach jest to samo co u nas. NIGDY BYM JEJ NIE " WSADZIŁA" DO MOPS.! :evil:

Co do pytań to kij ma dwa końce: głupotę a po drugiej stronie brak pomocy starszych pracowników młodym.
Wredna1

Napisano: 21 cze 2015, 20:20

Chcecie pracować to zapraszam - MOPS Tychy tel. 3270246. Nie trzeba znajomosci. Pracy nie brak...
Rekruter

Napisano: 21 cze 2015, 21:25

Do rekrutera. Mam pytanie gdzie MOPS Tychy,zamieszcza ogłoszenia o wolnych miejscach pracy w placówce? Jestem z Tychów, i jakoś od dłuższego czasu nie widziałam żeby szukali kogokolwiek. Mops Tychy nie ma strony internetowej nawet.
aloha

Napisano: 22 cze 2015, 7:06

Nie ma strony. Taki informatyk. A o pracy wlasnie sie dowiedzialas/les. :lol:
Rekruter

Napisano: 22 cze 2015, 11:54

Myślę sobie tak: kto pyta nie błądzi! Wolę nieprofesjonalne pytania niż błędy w pracy, które trudno odkręcić. Pełen podziw dla tych, którzy zaraz po szkółce wszystko wiedzieli. Sporo już pracuję, sporo się dokształcałam i wiem jedno teoria zdobyta w szkole swoje, a praktyka swoje. Dlatego pytać i jeszcze raz pytać. Czytając niektóre wypowiedzi to przestałam się dziwić dlaczego młodzi stażem pracownicy socjalni zadają pytania na forum,a nie oczekują pomocy od koleżanek i kolegów za biurka. Co do zatrudniania po znajomości, powiem tak: u nas w gminie jeśli jest jakiś wakat w urzędzie to kandydatów jest wielu, natomiast do OPS-u jakoś się nie pchają, szczególnie na stanowisko pracownika socjalnego. Ostatnio szukaliśmy pracownika socjalnego - gmina 14% bezrobocie, zero kandydata. Nie jeden podopieczny powiedział, że wolałby ulice zamiatać niż szlajać się po melinach, gdzie smród, choroby itp. No cóż miodu nie ma więc raczej się wspierajmy, a nie oblewajmy się pomyjami, inni to już robią.
celesta

Napisano: 22 cze 2015, 19:00

przecież sama widzisz i obserwujesz to od wielu lat - nie ma sensu strzępić palców
najpierw pytacze o potem odpowiedacze
dzibar na posła - profesionazlizm
bo to...

Napisano: 22 cze 2015, 21:11

widzę, obserwuję... ale mnie to nie złości, serio
nie cieszy również ;) ale cóż innego można poradzić, jak tylko spokojnie odpowiadać
kiedy mnie "powala" pytanie, przełączam się na inny wątek albo przestaję czytać, nie muszę przecież odpowiadać; znam wielu świetnych pracowników, pracujemy razem, mam przeciwwagę dla forum
a jeśli chodzi o kandydatów na posłów - jest teraz czas wzbijania kurzu, trochę to potrwa, kurz opadnie i wszystko będzie jak dawniej (sprawdzone, potwierdzone) przecież wiesz
betta
Praktykant
Od: 04 lis 2009, 22:24
Zajmuję się:

Napisano: 22 cze 2015, 21:32

mnie już także - robię swoje, to co sobie zaplanowałem, przemyślałem, i nie mam zamiaru po raz kolejny głową (nawet w kasku ;) ) kruszyć murów niekompetencji i braku profesionalizmu

a jaknak szkoda, że kurz opadnie wzbity i zaciemniający pozytywnych "graczy" i wrócimy na stare sprawdzone po wielokroć tory nijakości i mdłej obłudy :!:

:D
bo to...

Napisano: 23 cze 2015, 9:47

cieszę się, że nie jestem odosobniona w swoich spostrzeżeniach....dzięki za zrozumienie tematu tym, którzy zrozumieli, pozdrawiam :) i do roboty profesjonaliści!! :))
beaaa

Strona 7 z 8    [ Posty: 71 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x