Praca socjalna w DPS

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
~gabi

Praca socjalna w DPS

Post autor: ~gabi »

Czy, któryś z pracowników pracujacych w DPS ma wypłacany dodatek do wynagrodzenia (250 z ł) oraz czy ma dodatkowo 10 dni urlopu więcej co 2-gi rok???
~magda

Re: Praca socjalna w DPS

Post autor: ~magda »

ja nie mam nic Nawet za podniesienie kwalifikacji żadnych \"nagrod\" nawet nie mam legitymacji pracownika socjalnego Podobno w dps nie nalezy sie dodatek
~gabi

Post autor: ~gabi »

legitymacji też nie mam, ale jak wejdziesz w google i wpiszesz 250 zł dodatku to tam znajdzesz osoby które otrzymują dodatek. tylko niestety my jesteśmy pokrzywdzeni
~jacuś

Post autor: ~jacuś »

Niestety dps\'soc dodatek się nie należy, załatwiła to ustawa. Wypłacano mi odrobinę dłużej niż można było, firma musiała zwracać województwu kasę. O dodatkowym urlopie też nie ma co marzyć.
~lala

Post autor: ~lala »

pracownik socjalny w dps jest na końcu hierarchii pracowników socjalnych, ponieważ dpsy są samodzielnymi jednostkami budżetowymi dlatego muszą radzi sobie same. nie ma mowy o finansowaniu przez miasto - chodzi o podwyżki dla personelu. tkwimy w beznadziei na polepszenie jutra. chyba że ktoś zmieni ustawę.
~dd

Post autor: ~dd »

A u nas ciągle jest. Dyrektor występuje z wnioskiem do organu prowadzącego ( starostwo u nas ) o dodatki. Starostwo do urzędu wojewódzkiego. Urząd wojewódzki doskonale wie komu przyznaje dodatki i nagle co nakazują zwrot. Istne bzdury.
Na szczęście mamy to zagwarantowane w angażu i jeżeli nie będzie kasy z województwa to dostaniemy z budżetu zakładu. W końcu dyrektor może przyznawać pracownikom dodatki.
~JJ

Post autor: ~JJ »

Pozazdrościć Dyrektora!
~dona

Post autor: ~dona »

Do ~`dd dbajcie o swojego dyrektora. Mało takich - no i pozazdrościć.
~mmmmmmmmmmm

Post autor: ~mmmmmmmmmmm »

w teren nie chodzicie to nie macie yhy
~dona

Post autor: ~dona »

Do ~mmmmmmmmmmm - a pieprzysz jak potłuczony - nie znasz pracy pracowników socjalnych w DPS to głupio nie pisz.
ODPOWIEDZ