Praca socjalna w DPS
Praca socjalna w DPS
Czy, któryś z pracowników pracujacych w DPS ma wypłacany dodatek do wynagrodzenia (250 z ł) oraz czy ma dodatkowo 10 dni urlopu więcej co 2-gi rok???
Re: Praca socjalna w DPS
ja nie mam nic Nawet za podniesienie kwalifikacji żadnych \"nagrod\" nawet nie mam legitymacji pracownika socjalnego Podobno w dps nie nalezy sie dodatek
legitymacji też nie mam, ale jak wejdziesz w google i wpiszesz 250 zł dodatku to tam znajdzesz osoby które otrzymują dodatek. tylko niestety my jesteśmy pokrzywdzeni
Niestety dps\'soc dodatek się nie należy, załatwiła to ustawa. Wypłacano mi odrobinę dłużej niż można było, firma musiała zwracać województwu kasę. O dodatkowym urlopie też nie ma co marzyć.
pracownik socjalny w dps jest na końcu hierarchii pracowników socjalnych, ponieważ dpsy są samodzielnymi jednostkami budżetowymi dlatego muszą radzi sobie same. nie ma mowy o finansowaniu przez miasto - chodzi o podwyżki dla personelu. tkwimy w beznadziei na polepszenie jutra. chyba że ktoś zmieni ustawę.
A u nas ciągle jest. Dyrektor występuje z wnioskiem do organu prowadzącego ( starostwo u nas ) o dodatki. Starostwo do urzędu wojewódzkiego. Urząd wojewódzki doskonale wie komu przyznaje dodatki i nagle co nakazują zwrot. Istne bzdury.
Na szczęście mamy to zagwarantowane w angażu i jeżeli nie będzie kasy z województwa to dostaniemy z budżetu zakładu. W końcu dyrektor może przyznawać pracownikom dodatki.
Na szczęście mamy to zagwarantowane w angażu i jeżeli nie będzie kasy z województwa to dostaniemy z budżetu zakładu. W końcu dyrektor może przyznawać pracownikom dodatki.
Do ~`dd dbajcie o swojego dyrektora. Mało takich - no i pozazdrościć.
Do ~mmmmmmmmmmm - a pieprzysz jak potłuczony - nie znasz pracy pracowników socjalnych w DPS to głupio nie pisz.
Oprócz Praca socjalna w DPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
cz wywiad?
wywiad alimentacyjny
zasiłek pielęgnacyjny
powódź
???
zmiana 10%
odpłatnosc
opieka prawna
tzw \"urlop mieszkańca DPS\"
zgon mieszkańca
GOPS podważa akt woli o umieszczenie w DPS - co robić
zmiana odpłatności za DPS