praca za granicą - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 08 maja 2015, 13:08

Mam taki problem, może ktoś coś poradzi?
Przyszła do mnie kobieta w sprawie dodatku mieszkaniowego. Nie pracuje, ma na utrzymaniu dwoje dzieci, mąż od lutego jest osobą bezrobotną, ale nie zarejestrował się w PUP. Poinformowałam ją o tym, jakie dokumenty ma złożyć, na co ona, że mąż wyjechał za granicę. Co z takim przypadkiem?
JM1

Napisano: 08 maja 2015, 14:33

jeżeli ta kobieta ma tytuł prawny do lokalu to wniosek na nią w deklaracji trzy osoby i oświadczenie w jakiej wysokości otrzymuje pomoc finansową od męża, bo pewnie taką otrzymuje.
Gość

Napisano: 13 maja 2015, 11:28

Dzięki wielkie
JM1

Napisano: 13 maja 2015, 12:42

Boziu widzisz i nie grzmisz :x
..... co Bóg złączył to człowiek nie ma prawa rozłączyć........ a więc gość wciska kit i to niezły
wyjazd męża za granicę nie jest przesłanką aby nie wpisywać go do składu gospodarstwa domowego. A jak masz wątpliwości to zrób wywiad i dowiedz się za co żyli przez te 3 miesiące bo jedna zupka chińska i 8 pałeczek to chyba nei starczy na 4 osoby
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 15 maja 2015, 14:16

nie uważam że to jest złe rozwiązanie no chyba że ten mąż pracuje legalnie i dostarczy zaświadczenie o wysokości dochodów
Gość

Napisano: 15 maja 2015, 15:08

Gość a w jakim klasztorze kung fu dodatków się uczyłeś ? bo prezentujesz styl na nietoperza "coś słyszał" i "jakoś obleci" czyli wszystko do góry nogami :lol:
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x