pracownik socjalny- magazynier - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 5    [ Posty: 41 ]

Napisano: 15 sty 2015, 22:46

witajcie kochani

co sądzicie o tym , że pracownicy socjalni zamiast w terenie pracują w magazynie z żywnością unijną,

tak jest w pomorskim w gminie .....................

a potem , jak się stanie dramat w rodzinie, to będzie pytanie , gdzie był pracownik socjalni ?
pomorskie

Napisano: 15 sty 2015, 23:22

Listy z wydaną żywnością też podpisujecie jako pracownicy socjalni?
Macie polecenie ustne szefa czy pisemne?
Gość

Napisano: 16 sty 2015, 10:10

u nas tez tak jest w świętokrzyskim oczywiście ustnie wszystko pracownikami socjalnymi niedługo będą sobie za przeproszeniem tyłku wycierac i gdzie tu budowanie naszego prestiżu szacunku itp koszmar. Żywność my, jabłka my marchewka my
Gość

Napisano: 16 sty 2015, 10:55

w lubelskim tez przywożą żywność, wydają, rozliczają, przerzucąja tony za frico :-(
prac

Napisano: 16 sty 2015, 11:53

ja jestem ze świadcze rodzinnych i też wydaje zywność, mało tego wyladowujemy z ciężarówki, wspólnie z socjalnymi....nie widze problemu.
nika.

Napisano: 16 sty 2015, 12:40

A ja widzie problem! Nie jestem od tego, by skrzynki nosić. A na dodatek ta niewdzięczność podopiecznych, nie dość ze za darmo dostają to jeszcze wybrzydzają. U nas dostają żywność, paczki na święta i takie pomoce finansowe, że głowa boli. Ja na moją skromną pensje muszę nieźle zasuwać. Brak słów!
kamila123

Napisano: 18 sty 2015, 18:38

Jednorazowo można jakąś akcję zrobić z tą żywnością, ale nie sadzę, że w zakresie obowiązków pracownik socjalny ma wpisane rozładunek i załadunek samochodów z żywnością.Do tego typu pracy można wziąć ludzi z prac społeczno użytecznych.
zisis1

Napisano: 20 sty 2015, 23:44

może pomachać czasem rękami a nie siedzieć i pic kawkę!nieroby.
gosc

Napisano: 21 sty 2015, 8:26

gosc pisze:może pomachać czasem rękami a nie siedzieć i pic kawkę!nieroby.

Dobry pomysł robie. :) W sumie po takiej czasem durnej gadaninie z klientem, to najlepiej wypocić się przy czymś. Na tą gadaninę trzeba jednak mieć czas a nie paczki z żywnością przekładać. Sporo naszych klientów jest znacznie silniejszych niż te dziewczyny pozatrudniane w OPS-ach - mogli by pomóc przy rozładunku, ale to trudne i człowiek się poci.
zisis1

Napisano: 21 sty 2015, 9:06

Ja bym scedował żywność unijna na caritasy. Po co jeszcze w OPSach wydawać żywność jak np. w mojej gminie 5 parafii z pięciu się tym zajmują. Tylko kierownik też musi tego chcieć a jak nie to mamy problem i też będziemy musieli wydawać. Ja np. mam wpisane w zakres: wydawanie żywności unijnej i też często przerzucałem żywność.Wiem że jak się odezwę to dostanę odpowiedź - to proszę sobie załatwić osoby w PSU i na tym koniec tematu.
Janna

Strona 1 z 5    [ Posty: 41 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x