pracownik socjalny w placówce - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 25 paź 2013, 21:34

Nigdzie nie jest napisane,że musi być.Ludzie czytajcie ze zrozumieniem.
~Alicja

Napisano: 28 paź 2013, 11:27

nie ma potrzeby mieć pracownika socjalnego, ta praca jest przypisana do wychowawcy. tylko albo organ prowadzący chce uciąć i poczyta albo wasza interpretacja. powodzenia mi redukują 1,5 etatu od 01.2014r
~wojtek

Napisano: 28 paź 2013, 12:26

Buachachachacha!!!! Czyli najpierw wychowawcy zwiększyli czas pracy w grupie, bo część pracy poza godzinami \"dydaktycznymi\" miał przejąc pracownik socjalny. Teraz znowu przypisują tę pracę wychowawcy. Czyli powrót do tego co było przed przyjmowaniem pracowników socjalnych do domów dziecka, tylko teraz wychowawca ma ją wykonać najlepiej po 40 godzinach pracy czyli za darmo ;).
~etatysta

Napisano: 28 paź 2013, 12:30

Przepraszam, to zbyt żałosne żeby się z tego śmiać. Zachowałem się nieprofesjonalnie. Frajerstwo i naiwniactwo nie powinno być powodem do kpin. ;(
~etatysta

Napisano: 28 paź 2013, 13:04

Zwiększyli czas pracy wychowawcy żeby pracował z dziećmi i zabrali etap opiekuna nocnego. I w sumie wychowawca KP pracuje mniej z dziećmi niż wcześniej pracowała wychowawca na KN. Niestety porażka za porażką.
~Marianna

Napisano: 28 paź 2013, 14:07

Marianna chyba u Ciebie...

Mój dyrektor ciągle powtarza, że nigdzie nie jest napisane, że pracownik socjalny jest obowiązkowy w domu dziecka.
Ja mam cząstkowy etat socjalnego. Na grafiku pojawiam się jako socjalny wtedy gdy trzeba zrobić wywiad lub odwiedzić rodzinę.
Panzer
Stażysta
Od: 02 lut 2010, 20:03
Zajmuję się:

Napisano: 28 paź 2013, 16:32

Witam,
mozliwość a nie nakaz zatrudniania pracownika socjalnego w placówce op - wych jest zawarty w ustawie o pieczy.... art.98, ust.1, pkt. 6 - mowa o osobach, które mogą pracować z dzieckiem w palcówkach op - wych.
W projekcie ustawy nie było tam pracownika socjalnego - pochwalę się - w czasie prac nad ustawą w Sejmie udało nam (kilkanaście osób z placówek z kraju) sie przywrócić prac. socj. w placówkach.
Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 28 paź 2013, 16:50

Panzer a u Ciebie KP nie pracuje na nocki?
~Marianna

Napisano: 28 paź 2013, 17:10

Słuchajcie ludzie,
nie ma już w placówkach op - wych opiekuna nocnego - opiekunka jest, ale dziecięca ;)
Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 28 paź 2013, 23:34

BRAWO ETATYSTO
żałosna ta ustawa i żałosne to wszystko
~Leon Zawodowiec

Strona 2 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem