Projekt "Dobry Start" - Dobry Start (300+)

Strona 17 z 31    [ Posty: 306 ]

Napisano: 07 cze 2018, 8:56

https://www.mpips.gov.pl/dobrystart/

to jest link do strony ministerstwa z informajami ale bezposrednio na stronie jakby tego nie widac nie kumam juz o co chodzi
gopsosk
Referent
Od: 20 mar 2017, 16:01
Zajmuję się: FA,Św, Śr,

Napisano: 07 cze 2018, 8:59

cos kombinują, przed chwilą był wniosek, teraz pewnie cóś przerabiają :mrgreen:
6i9
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 mar 2016, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 07 cze 2018, 9:00

heiland pisze:
opsx159753 pisze:Zapytam pod względem zakresu obowiązków.
Jak wiadomo pracownicy mają w zakresie 500 i SR. Więc by przyszło nam prowadzić jeszcze ten Dobry Start to chyba będzie to uregulowane dodatkiem bądź umową zlecenia(???)
Macie jakieś przebłyski ile u Was będzie wynosiło takie wynagrodzenie za tą dodatkową pracę :|
Pytam z ciekawości bo nie wiem czy gra jest warta świeczki...
Przelicz sobie 8 zł x ilość dzieci w Twojej gminie = tyle kasy ile powinnaś/powinieneś dostać.
Jeśli ja tyle nie dostane to nie biorę tego.

Ciekawe czy z tych 8 zł, coś trafi do mojej kieszeni. Na bank Dyrektor i Księgowa położą na tym swoje łapy, a mi nic nie dadzą, bo po co. Nie docenią pracownika to go stracą. Takie będą realia. Ludzie zaczną się zwalniać, bo w okresie świadczeniowym jest nawał pracy przy samych wnioskach 500+ jak dojdzie jeszcze ok. 1000 (pewnie więcej) wniosków z 300+ to pracownicy żeby się wyrobić ze wszystkim będą klepać nadgodziny i to wszystko w wielu przypadkach za najniższą krajową. :oops: :oops: :oops:
św-pomoc
Referent
Od: 17 wrz 2017, 17:59
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 07 cze 2018, 9:01

jeszcze wczoraj byl wzor wniosku dzis juz nie ma
gopsosk
Referent
Od: 20 mar 2017, 16:01
Zajmuję się: FA,Św, Śr,

Napisano: 07 cze 2018, 9:05

gopsosk pisze:jeszcze wczoraj byl wzor wniosku dzis juz nie ma
To się nazywa falstart :lol:
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 07 cze 2018, 9:12

św-pomoc pisze:
heiland pisze:
Jak wiadomo pracownicy mają w zakresie 500 i SR. Więc by przyszło nam prowadzić jeszcze ten Dobry Start to chyba będzie to uregulowane dodatkiem bądź umową zlecenia(???)
Macie jakieś przebłyski ile u Was będzie wynosiło takie wynagrodzenie za tą dodatkową pracę :|
Przelicz sobie 8 zł x ilość dzieci w Twojej gminie = tyle kasy ile powinnaś/powinieneś dostać.

Ciekawe czy z tych 8 zł, coś trafi do mojej kieszeni. Na bank Dyrektor i Księgowa położą na tym swoje łapy, a mi nic nie dadzą, bo po co. Nie docenią pracownika to go stracą. Takie będą realia. Ludzie zaczną się zwalniać, bo w okresie świadczeniowym jest nawał pracy przy samych wnioskach 500+ jak dojdzie jeszcze ok. 1000 (pewnie więcej) wniosków z 300+ to pracownicy żeby się wyrobić ze wszystkim będą klepać nadgodziny i to wszystko w wielu przypadkach za najniższą krajową. :oops: :oops: :oops:
żadnych nadgodzin w związku z dobrym startem /koniec z czynem społecznym. "Czyn społeczny – w okresie Polski Ludowej nazywano tak nieodpłatne prace wykonywane na rzecz ogółu", . będzie odpowiednia kasa to się zastanowię...
opsx159753
Stażysta
Od: 04 maja 2018, 7:27
Zajmuję się: ..

Napisano: 07 cze 2018, 9:19

To było udostępnione
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 07 cze 2018, 9:21

opsx159753 pisze:Zamiast ślęczeć w ops do 20.00 wolę zimnę piwko wypić w upalne dni sierpnia i września
A co powiesz na to że jedno drugiego nie wyklucza? 8-)
W końcu przecież sami zostajemy po godzinach.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 07 cze 2018, 9:29

heiland pisze:
opsx159753 pisze:Zamiast ślęczeć w ops do 20.00 wolę zimnę piwko wypić w upalne dni sierpnia i września
A co powiesz na to że jedno drugiego nie wyklucza? 8-)
W końcu przecież sami zostajemy po godzinach.
No wiesz :roll:
Ja nie prowadzę pojazdu pod wpływem ;)

Poza tym w pracy pić nie wolno. Tak było, jest i będzie uznawane za normę :mrgreen:
opsx159753
Stażysta
Od: 04 maja 2018, 7:27
Zajmuję się: ..

Napisano: 07 cze 2018, 9:47

opsx159753 pisze:
św-pomoc pisze:
heiland pisze:

żadnych nadgodzin w związku z dobrym startem /koniec z czynem społecznym. "Czyn społeczny – w okresie Polski Ludowej nazywano tak nieodpłatne prace wykonywane na rzecz ogółu", . będzie odpowiednia kasa to się zastanowię...

A z tym 8 zł nic nie trzeba odprowadzić? To jest już netto, dla nas na rękę?
MKMK
Praktykant
Od: 07 kwie 2017, 8:53
Zajmuję się: SR/ŚW/FA

Strona 17 z 31    [ Posty: 306 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x