https://www.mpips.gov.pl/dobrystart/
to jest link do strony ministerstwa z informajami ale bezposrednio na stronie jakby tego nie widac nie kumam juz o co chodzi
heiland pisze:Przelicz sobie 8 zł x ilość dzieci w Twojej gminie = tyle kasy ile powinnaś/powinieneś dostać.opsx159753 pisze:Zapytam pod względem zakresu obowiązków.
Jak wiadomo pracownicy mają w zakresie 500 i SR. Więc by przyszło nam prowadzić jeszcze ten Dobry Start to chyba będzie to uregulowane dodatkiem bądź umową zlecenia(???)
Macie jakieś przebłyski ile u Was będzie wynosiło takie wynagrodzenie za tą dodatkową pracę
Pytam z ciekawości bo nie wiem czy gra jest warta świeczki...
Jeśli ja tyle nie dostane to nie biorę tego.
To się nazywa falstartgopsosk pisze:jeszcze wczoraj byl wzor wniosku dzis juz nie ma
żadnych nadgodzin w związku z dobrym startem /koniec z czynem społecznym. "Czyn społeczny – w okresie Polski Ludowej nazywano tak nieodpłatne prace wykonywane na rzecz ogółu", . będzie odpowiednia kasa to się zastanowię...św-pomoc pisze:heiland pisze:Przelicz sobie 8 zł x ilość dzieci w Twojej gminie = tyle kasy ile powinnaś/powinieneś dostać.opsx159753 pisze:Zapytam pod względem zakresu obowiązków.
Jak wiadomo pracownicy mają w zakresie 500 i SR. Więc by przyszło nam prowadzić jeszcze ten Dobry Start to chyba będzie to uregulowane dodatkiem bądź umową zlecenia(???)
Macie jakieś przebłyski ile u Was będzie wynosiło takie wynagrodzenie za tą dodatkową pracę
Ciekawe czy z tych 8 zł, coś trafi do mojej kieszeni. Na bank Dyrektor i Księgowa położą na tym swoje łapy, a mi nic nie dadzą, bo po co. Nie docenią pracownika to go stracą. Takie będą realia. Ludzie zaczną się zwalniać, bo w okresie świadczeniowym jest nawał pracy przy samych wnioskach 500+ jak dojdzie jeszcze ok. 1000 (pewnie więcej) wniosków z 300+ to pracownicy żeby się wyrobić ze wszystkim będą klepać nadgodziny i to wszystko w wielu przypadkach za najniższą krajową.![]()
![]()
A co powiesz na to że jedno drugiego nie wyklucza?opsx159753 pisze:Zamiast ślęczeć w ops do 20.00 wolę zimnę piwko wypić w upalne dni sierpnia i września
No wieszheiland pisze:A co powiesz na to że jedno drugiego nie wyklucza?opsx159753 pisze:Zamiast ślęczeć w ops do 20.00 wolę zimnę piwko wypić w upalne dni sierpnia i września![]()
W końcu przecież sami zostajemy po godzinach.
opsx159753 pisze:żadnych nadgodzin w związku z dobrym startem /koniec z czynem społecznym. "Czyn społeczny – w okresie Polski Ludowej nazywano tak nieodpłatne prace wykonywane na rzecz ogółu", . będzie odpowiednia kasa to się zastanowię...św-pomoc pisze:heiland pisze:Przelicz sobie 8 zł x ilość dzieci w Twojej gminie = tyle kasy ile powinnaś/powinieneś dostać.opsx159753 pisze:Zapytam pod względem zakresu obowiązków.
Ciekawe czy z tych 8 zł, coś trafi do mojej kieszeni. Na bank Dyrektor i Księgowa położą na tym swoje łapy, a mi nic nie dadzą, bo po co. Nie docenią pracownika to go stracą. Takie będą realia. Ludzie zaczną się zwalniać, bo w okresie świadczeniowym jest nawał pracy przy samych wnioskach 500+ jak dojdzie jeszcze ok. 1000 (pewnie więcej) wniosków z 300+ to pracownicy żeby się wyrobić ze wszystkim będą klepać nadgodziny i to wszystko w wielu przypadkach za najniższą krajową.![]()
![]()