kontolanik pisze:opsxyz22 pisze:"To powiedzcie jej żeby
1- zmienili okres składania wniosków, my tez chcemy wakacji- ministrowie maja mieć 53 dni wakacji
2- napisali dosadniej dla naszego szefostwa, ja w tamtym roku zastępowałam dziewczynę z rodzinnego, dostałam marny dodatek 200 zł za nią, i to tez było uznanie za wychowawcze, a teraz zapis 80% na wynagrodzenie i rzeczy potrzebne dla pracownika czyli: licencja na program, szkolenie - 1000 zł, wnioski- 300 szt, tusz, papier, i do wypłaty może 4 złote, ja, kierownik, księgowa, to ze 2 zł wyjdzie"
Przestańcie znowu kompletne bzdury wypisywać - jakie tonery, oprogramowanie i szkolenie z 80% dla pracownika? Te rzeczy to z 20% na koszty obsługi. czy wy nawet czytać nie potraficie tylko co chwila to jakies brednie wypisujecie?
nie masz racji. zapis 80 % jest na wynagrodzenia I INNE KOSZTY. i te inne koszty zjedzą większość tych 80 %, a dla nas (w większości ośrodków) dadzą MOŻE marne grosze.
a te 20% pójdzie na to co sobie wójt/burmistrz wymyśli.
gdzie masz napisane w rozporządzeniu choćby słowo o art 36 ustawy o pracownikach samorządowych?brakpomysłu pisze:kontolanik pisze:opsxyz22 pisze:"To powiedzcie jej żeby
1- zmienili okres składania wniosków, my tez chcemy wakacji- ministrowie maja mieć 53 dni wakacji
2- napisali dosadniej dla naszego szefostwa, ja w tamtym roku zastępowałam dziewczynę z rodzinnego, dostałam marny dodatek 200 zł za nią, i to tez było uznanie za wychowawcze, a teraz zapis 80% na wynagrodzenie i rzeczy potrzebne dla pracownika czyli: licencja na program, szkolenie - 1000 zł, wnioski- 300 szt, tusz, papier, i do wypłaty może 4 złote, ja, kierownik, księgowa, to ze 2 zł wyjdzie"
Przestańcie znowu kompletne bzdury wypisywać - jakie tonery, oprogramowanie i szkolenie z 80% dla pracownika? Te rzeczy to z 20% na koszty obsługi. czy wy nawet czytać nie potraficie tylko co chwila to jakies brednie wypisujecie?
nie masz racji. zapis 80 % jest na wynagrodzenia I INNE KOSZTY. i te inne koszty zjedzą większość tych 80 %, a dla nas (w większości ośrodków) dadzą MOŻE marne grosze.
W procedurze finansowania Dobrego Startu, którą dostaliśmy z województwa jest wprost napisane, że te 80% musi zostać przeznaczone na wynagrodzenia i inne środki o których mowa w art 36 ustawy o pracownikach samorządowych oraz w kodeksie pracy tj. m. in. na nagrody, premie, dodatki do wynagrodzeń. Czyli teoretycznie nie możne z tej kwoty finansować np papieru czy tonerów
Ale ty nerwowy/a jesteś, spokojnieopsxyz22 pisze:kontolanik przestań bredzić i popisywać się swoim analfabetyzmem - każdym
Nie chodzi mi o rozporządzenie6i9 pisze:gdzie masz napisane w rozporządzeniu choćby słowo o art 36 ustawy o pracownikach samorządowych?brakpomysłu pisze:kontolanik pisze:opsxyz22 pisze:"To powiedzcie jej żeby
W procedurze finansowania Dobrego Startu, którą dostaliśmy z województwa jest wprost napisane, że te 80% musi zostać przeznaczone na wynagrodzenia i inne środki o których mowa w art 36 ustawy o pracownikach samorządowych oraz w kodeksie pracy tj. m. in. na nagrody, premie, dodatki do wynagrodzeń. Czyli teoretycznie nie możne z tej kwoty finansować np papieru czy tonerów![]()