Projekt "Dobry Start" - Dobry Start (300+)

Strona 25 z 31    [ Posty: 306 ]

Napisano: 08 cze 2018, 12:22

opsxyz22 pisze:Co do pouczenia - wystarczy trochę elementarnej wiedzy żeby wiedzieć że to jest wzór wniosku o 300, z danymi z rozporządzenia o 300, z pouczeniami i informacjami z rozporządzenia do 300.
Ponownie - z rozporządzenia o 300 a nie z dyrektywny RODO. I dlatego nic tam nie ma o obowiązkach informacyjnych z RODO - jak chcesz to je sobie zamieszczaj albo wydawaj oddzielne informacje wnioskodawcom z treścią przygotowana przez twojego IODO. Nic do RODO nie ma ministerstwo rodziny.
A czy ja gdzieś pisałem o RODO?
Chyba, że Waść pisałeś/pisałaś do kogo innego, a na moje uwagi nie raczysz odpowiadać.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 08 cze 2018, 14:56

gdzie będziecie dawać dobry start w wykazie akt?
inspektor123
Referent
Od: 11 kwie 2017, 12:15
Zajmuję się: św

Napisano: 08 cze 2018, 15:03

może by tak utworzyć zakładkę dobry start i poprzenosić tematy? bo robi nam się misz masz na tym forum
Anka25
Referent
Od: 29 mar 2017, 15:20
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 08 cze 2018, 23:52

Powiem nieskromnie, że wyszło całkiem całkiem...

Własny wzór wniosku o świadczenie dobry start z treścią identyczną w stosunku do streści wzoru zamieszczonego przez Ministerstwo.

Kilka uwag:
- Ministerstwo cały czas coś kombinuje i zmienia lekko treść, radzę chwilę jeszcze poczekać, jeżeli bijecie matrycę na własną rękę,
- nie usunięto z treści dzienników ustaw (znowu, jeżeli bijecie matrycę, dłuższy okres przydatności mają wzory bez dzienników ustaw, które szybko się zmieniają),
- kolor/grubość ramek, kolor tła - na razie nie mam narzędzi do wyregulowania kontrastu, przed zatwierdzeniem wzoru zróbcie wydruki testowe i skorygujcie kontrast/ostrość, będą inne dla drukarek biurowych, inne w drukarniach,
- na ostatniej stronie jest dostępne miejsce dla RODO, wg preferencji - informacja o przetwarzaniu, celach, dane o IOD, zgoda na wysyłanie sms, co chcecie; jakby ktoś miał z tym problem, wstawię treść wg życzenia,
- wniosek w fazie alpha - bez testów na ludziach.

Informacja o kopiowaniu
Zezwalam - z mojej strony, dożywotnio - na całkowicie swobodne wykorzystywanie, kopiowanie wzorca, wliczając w to wyłączne dodanie reklamy/logo drukarni, która zechce ze wzoru skorzystać. Wzór jest oczywiście oparty na wzorze udostępnionym przez Ministerstwo - w sumie brak na ten moment konkurencji na tym polu.

W dalszym ciągu mile widziane wszelkie uwagi, sugestie. Jak ogarnę całość, pewnie założę nowy wątek, żeby dostęp był łatwiejszy.
Załącznik "dużej rodziny" wstawię niebawem.
Załączniki
Wniosek o świadczenie dobry start Ministerstwo v.0.4b.pdf
(688.66 KiB) Pobrany 75 razy
Wniosek o świadczenie dobry start Ministerstwo v.0.4b.docx
(70.8 KiB) Pobrany 41 razy
kalkulator
Awatar użytkownika
Referent
Od: 31 maja 2017, 10:07
Zajmuję się: głównie ZUS, ŚP/SZO/ZDO;
ponadto ŚR/FA/500/Za życiem

Napisano: 10 cze 2018, 17:53

Minimalne poprawki do wniosku zamieszczonego wyżej, zauważone podczas wykonywania załącznika.

- zmieniono nazwę skrótową wniosku z DS na SDS-1, identyczną do wniosku Ministerstwa,
- usunięto błąd pisowni poprzez usunięcie spacji przy dywizie słowa "e-mail",
- usunięto błąd wielkości tabeli w wierszu "Dane dziecka" (co drugi, zmiana z 0,6 na 0,5 cm),
- poprawiono formatowanie przypisów tabeli z danymi wnioskodawcy,
- zmieniono margines komórki zawierającej oświadczenie o niepełnosprawności dziecka.

Niestety aktualizacja jest męcząca na forum, nie mogę edytować powyższej wiadomości, a też wolałbym uniknąć wrzucania na prywatny serwer - wybaczcie spam.

W każdym razie wrzucam kolejną, mam nadzieję ostatnią, wersję - edytowalna wersja .docx i "sztywna" (za to się nie rozjedzie, jeżeli używacie innej wersji MS Office) wersja .pdf:
Załączniki
Wniosek o świadczenie dobry start Ministerstwo v.0.5b.pdf
(688.88 KiB) Pobrany 87 razy
Wniosek o świadczenie dobry start Ministerstwo v.0.5b.docx
(71.34 KiB) Pobrany 41 razy
kalkulator
Awatar użytkownika
Referent

Napisano: 10 cze 2018, 17:55

Na koniec załącznik do wniosku, dodatkowe 6 pozycji na dane o dzieciach.

To by było na tyle, resztę zostawiam Wam ;)
Załączniki
Załącznik do wniosku o świadczenie dobry start Ministerstwo v.0.1b.pdf
(650.77 KiB) Pobrany 49 razy
Załącznik do wniosku o świadczenie dobry start Ministerstwo v.0.1b.docx
(70.72 KiB) Pobrany 31 razy
kalkulator
Awatar użytkownika
Referent

Napisano: 11 cze 2018, 7:49

Dzięki Kalkulator !! Na stronie ministerstwa znikł wzór wniosku, może ściągną twój bo się znacznie lepiej prezentuje.. :D
agawa
Referent
Od: 16 gru 2016, 13:04
Zajmuję się: świadczenie wychowawcze, refundacja podatku VAT

Napisano: 11 cze 2018, 8:11

kalkulator pisze: - na ostatniej stronie jest dostępne miejsce dla RODO, wg preferencji - informacja o przetwarzaniu, celach, dane o IOD, zgoda na wysyłanie sms, co chcecie; jakby ktoś miał z tym problem, wstawię treść wg życzenia,

a mam problem z tym. Wstaw treść jaką sam wstawiasz.
Bardzo ładny wniosek.
1986
Praktykant
Od: 16 mar 2017, 10:16
Zajmuję się: sw

Napisano: 11 cze 2018, 9:10

Bizon pisze:Wydaje mi się,że trzeba będzie rozszerzyć Jednolity Rzeczowy Wykaz Akt
ja już pisałam do archiwum o rozszerzenie
czekamy czy zatriwerdzą
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 11 cze 2018, 9:16

Kalkulator dziękuję serdecznie :) :)

Mam do Was pytanie: czy w tych wnioskach może nie być tego oświadczenia dla dzieci 6-9 lat? czy to byłby błąd?
Jak dla mnie to wprowadza galimatias do wniosku. Mam ochotę to wyrzucić.
Diana
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 30 mar 2016, 18:48
Zajmuję się:

Strona 25 z 31    [ Posty: 306 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x