Projekt "Dobry Start" - Dobry Start (300+)

Strona 10 z 31    [ Posty: 306 ]

Napisano: 21 maja 2018, 8:33

Iks pisze:Mam przypuszczenie graniczące z pewnością, że sąd pracy może mieć odmienne zdanie w tej kwestii.
Ja również, ale na początku po d***e zawsze dostaje ten najniżej w łańcuchu pokarmowym.
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 04 cze 2018, 8:55

Jest :

https://www.dziennikustaw.gov.pl/DU/2018/1061

Jak ktoś będzie miał wzór wniosku to wstawcie ;)
Pozdrawiam :D
Eswuszka
Referent
Od: 27 kwie 2017, 10:54
Zajmuję się: świadczenia

Napisano: 04 cze 2018, 9:15

Pewnie jakiś stworzę, mam w tym wprawę, ale dajmy chwilę bankom/Ministerstwu, trzeba się pod nie podkleić.

Nie chwaliłem się, ale już 30 maja, czyli chwilę przed wejściem w życie ustawy, usłyszałem od szefa, że "wy i tak nas za dużo kosztujecie, te pieniądze zostaną przeznaczone co najwyżej na pokrycie kosztów. I też musicie pamiętać, że nie jesteście sami w OPS-sie, wszyscy tutaj pracujemy". To nigdy się nie znudzi :D
kalkulator
Awatar użytkownika
Referent
Od: 31 maja 2017, 10:07
Zajmuję się: głównie ZUS, ŚP/SZO/ZDO;
ponadto ŚR/FA/500/Za życiem

Napisano: 04 cze 2018, 12:06

kalkulator pisze:Pewnie jakiś stworzę, mam w tym wprawę, ale dajmy chwilę bankom/Ministerstwu, trzeba się pod nie podkleić.

Nie chwaliłem się, ale już 30 maja, czyli chwilę przed wejściem w życie ustawy, usłyszałem od szefa, że "wy i tak nas za dużo kosztujecie, te pieniądze zostaną przeznaczone co najwyżej na pokrycie kosztów. I też musicie pamiętać, że nie jesteście sami w OPS-sie, wszyscy tutaj pracujemy". To nigdy się nie znudzi :D
Podpier****sz szefa gdzie trzeba, bierzesz urlop, bierzesz popcorn i czekasz :mrgreen:
Korowiow
VIP

Napisano: 04 cze 2018, 12:38

Na razie dostałem naganę z wpisem do akt za "podejście krytyczne, łamanie etyki pracy i wykraczanie poza wyznaczony zakres obowiązków", bo m.in. odważyłem się przeliczyć i przekazać pracownikom, ile pieniędzy z tego tytułu wpłynie. Żyć nie umierać :D
kalkulator
Awatar użytkownika
Referent

Napisano: 04 cze 2018, 12:48

kalkulator pisze:Na razie dostałem naganę z wpisem do akt za "podejście krytyczne, łamanie etyki pracy i wykraczanie poza wyznaczony zakres obowiązków", bo m.in. odważyłem się przeliczyć i przekazać pracownikom, ile pieniędzy z tego tytułu wpłynie. Żyć nie umierać :D
to grubo
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 04 cze 2018, 12:50

to z jakimś przytupem to zrobiłeś że nagana od razu ? czy jak
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 04 cze 2018, 13:01

szkoła policealna odpada ( nie przysługuje )
marcopolo
Stażysta
Od: 01 cze 2017, 10:45
Zajmuję się: PS/ŚW/FA

Napisano: 04 cze 2018, 13:30

kalkulator pisze:Na razie dostałem naganę z wpisem do akt za "podejście krytyczne, łamanie etyki pracy i wykraczanie poza wyznaczony zakres obowiązków", bo m.in. odważyłem się przeliczyć i przekazać pracownikom, ile pieniędzy z tego tytułu wpłynie. Żyć nie umierać :D
A mogli zabić xD No to wesoło tam u Ciebie, ojjj wesoło.
Korowiow
VIP

Napisano: 04 cze 2018, 13:43

jasiak pisze:to z jakimś przytupem to zrobiłeś że nagana od razu ? czy jak
Nie, nic złośliwie, nic ze złym zamiarem. Nawet nie miałem żadnych żądań, tylko stwierdziłem fakt, że kasa wpłynie i podałem orientacyjne wartości. Czysta, obiektywna matematyka, jak na 'kalkulator' przystało.

Prywatnie szef mnie, mówiąc łagodnie, nie do końca lubi; jak Korowiow mówi, ja robię - już się toczy oficjalnie jedno postępowanie. Podsunąłem kolejny pretekst, by mi dopiec.
Ogólnie długa historia wynikająca głównie z moich sprzeciwów do przyjmowania nowych obowiązków bez ruchów w wynagrodzeniach.
Tym razem ośmieliłem się oświecić pracowników, "nastawić ich roszczeniowo", do tego parę historyjek i kolejna nagana gotowa.
Korowiow pisze: A mogli zabić xD No to wesoło tam u Ciebie, ojjj wesoło.
No staram się eliminować monotonię :D
kalkulator
Awatar użytkownika
Referent

Strona 10 z 31    [ Posty: 306 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x