proszę o pomoc - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 07 mar 2013, 12:38

kto wydaje decyzję o umieszczeniu w noclegowni dla bezdomnych, ops z gminy gdzie było ostatnie zameldowanie, czy gops/mops z gminy/ miasta gdzie jest noclegownia?
~Luongo

Napisano: 07 mar 2013, 18:45

Ja też mam wątpliwości, w podobnym przypadku. Wydaliśmy decyzję o odpłatności za schronisko jako gmina kierująca osobą bezdomną przebywającą na naszym terenie.O refundacją wystąpiliśmy do Ośrodka ostatniego miejsca zameldowania. utworzyłam plan pomocy do decyzji nie wskazując w niej Ośrodka który ma refundować. Nie wiem czy jest to dobrze?
~Jolka

Napisano: 25 mar 2013, 21:02

komu przysługuje pomoc
~mundi

Napisano: 26 mar 2013, 23:08

żeby uniknąć konfliktu między Ośrodkami,gdy bezdomny przebywa u nas z innej gminy , jego ostatniego stałego miejsca zameldowania to telefonicznie z tą gminą uzgadniam czy wyrazają zgodę na umieszczenie ich bezdomnego w Naszym schronisku, faxem przesyłają zgodę, ja robię wywiad z pełną dokumentacją przesyłam do tej gminy ostatniego miejsca zameldowania do rozpatrzenia sprawy, jeśli gmina chce, żeby przyjechał do nich, bo nie pokryje kosztów to robię wniosek i decyzję na zasiłek celowy na bilet i potem występujemy o refundację. Bezdomny jeśli ma dowód osobisty może wsiąść do pociągu poprosić o bilet kredytowy i dojechać do swojej gminy , może zgłosić się tam o pomoc do Ośrodka. Noclegownie u nas są bez wywiadów tylko pisemne skierowanie dla bezdomnych z ostatnim miejscem zameldowania z naszej gminy, koszty utrzymania pokrywa miasto, schronisko jest płatne.
~Magda11

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x