Prywatny folwark - OPS - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 19 gru 2013, 23:35

Ośrodek Pomocy Społecznej jest samorządową jednostką budżetową powołaną do realizacji zadań pomocy społecznej.
Czy macie czasami wrażenie, że pracujecie nie w instytucji samorządowej, tylko w prywatnym folwarku swojego szefa?
Podzielcie się swoimi spostrzeżeniami
~Monia

Napisano: 20 gru 2013, 0:24

Mam podobne odczucia. Kierownictwo ośrodka traktuje ośrodek jak firmę prywatną, której jest właścicielem. Tego chyba uczą pracodawców na studiach i na szkoleniach? Możliwe też, że taki standard wypracowało środowisko pracodawców w publicznej pomocy społecznej na własny użytek?
~pracownik socjalny

Napisano: 20 gru 2013, 1:32

Monia to jest standard w samorządzie, zwłaszcza w średnich gminach, burmistrz, prezydent, wiecznie żywy i jego ludzie na posługi, tak jest w całym kraju
~hmmm

Napisano: 20 gru 2013, 9:17

u mnie też tak jest
~;)

Napisano: 20 gru 2013, 11:52

U mnie tak nie jest.
~Ika

Napisano: 20 gru 2013, 13:05

Do Moni
A na jakiej podstawie tak twierdzisz,u nas tak nie jest.
~Iza

Napisano: 20 gru 2013, 16:59

U mnie też tak jest. Mops to spiżarka dla całych rodzin.
~Adam

Napisano: 20 gru 2013, 20:14

U mnie pracują ludzie z różnych miejscowości nawet spoza gminy, nikt nie jest nikogo krewnym a szef jest w porządku.
Poprzedni szef też mi nie wadził.
~et

Napisano: 20 gru 2013, 21:25

a co to znaczy folwark? ze nie pozwala dawac wszystkim kasy, czy ze mówi o pracy socjalnej ? projektach , kampaniach itp
bo nie rozumiem
~ola

Napisano: 20 gru 2013, 22:58

ola to znaczy że szefowa zwalnia sprzątaczkę (1 z 2) tłumacząc że musi oszczędzać po czym zatrudnia szwagra i siostrzenicę (na jakieś tam inne stanowiska), a kiedy się okazuje że jednak 2ga sprzątaczka też jest potrzebna to zatrudnia sąsiadkę. Oczywiście na pytanie pracowników (co roku od 5 lat) kiedy będą podwyżki - odpowiedź jest jedna - niestety budżet jest zamrożony, nie mogę nic zrobić. Najbardziej zalewa Ciebie krew kiedy porównasz sobie ich oświadczenia majątkowe z kilku lat (są jawne na BIP) co roku +10 tyś.
~Ania

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x