przekazanie NK - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 04 wrz 2013, 15:20

witam zdarzyła mi się dziwna sprawa, policja w innym miescie założyła nk, ksero przesłali sobie do policji powiatowej naszej bo ludzie mieszkaja na naszym terenie, policjant nasz przyniósł ksero i chciał nam dac bo nie wiedział co z tym zrobic,
uwazam ze :
powinnismy dostac oryginał od komisariatu który sporzadził nk

a co wy na to?
~tak

Napisano: 04 wrz 2013, 15:22

tak,xero robi sobie policja
~ela

Napisano: 04 wrz 2013, 15:50

oj dziewczyny !- do przewodniczącego ZI-trafia oryginał- na 100%-
~emilka

Napisano: 05 wrz 2013, 11:59

to wiem ale co oni kombinuja przekazujac sobie miedzy jednostkami
~tak

Napisano: 05 wrz 2013, 16:02

oni zrobili dobrze- przekazali kopię dzielnicowemu właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania osoby, której dotyczy przemoc- Wasz dzielnicowy niepotrzebnie wyrwał z ksero do Przewodniczącej- oryginał powinien \"przyjść \"od jednostki, która założyła NK.

Ale co to Ciebie....- oni mają znać wytyczne KGP .
..nie wiedział co z tym zrobić? ...piszesz . Teczkę zagadnieniową powinien założyć.. Jezuuuu..

P. S Jerry - zrób coś z tym...
~emilka

Napisano: 06 wrz 2013, 2:44

Już robię, emilko. Załamuję ręce.
Ten dzielnicowy jest kompletnie niedouczony. Na jego usprawiedliwienie nadmienię, że nie do końca to jego wina, gdyż system szkoleniowy w policji kuleje od dawna.
O czymś takim jak samokształcenie, podnoszenie kwalifikacji czy śledzenie zmian zachodzących w przepisach prawnych lepiej nie wspominać...
~Jerry

Napisano: 06 wrz 2013, 9:49

..może jest tak jak mówisz.....Moje chłopczyssska też czasem dają strzały ...ale lubię ich..bo mnie słuchają....he.he..
Nie mogę narzekać na współpracę z nimi.
~emilka

Napisano: 06 wrz 2013, 21:11

tylko dlaczego nie pozwalaja mu wejsc w skład grupy roboczej, tłumaczac że to nie jego teren ale on do jasnej zakładał nk a rodzina nie jest znana nikomu, nawet nie moze uczestniczyc jako zaproszony specjalista chociaz raz to jest skandal...
~tak

Napisano: 06 wrz 2013, 22:25

do tak

..ten -specjalista \"Police \"który zakładał Nk- to Twój facet..? zależy Ci bardzo ......... ( no żartuje oczywiście z tym pytaniem- ale w sumie ..czemu nie..zawsze by było ciekawiej ....he he...)
ale do rzeczy : mówimy no... o \"gliniarzu\"..? tak? z twoich postów powyżej tak to wygląda
wiesz co - oni chcą po prostu , żeby w GR był dzielnicowy -zgodnie z zapisem Wytyczne nr 2 KGP z XII- 2011- par.4.1 pkt 2...w skład grupy roboczej wchodzi dzielnicowy.( zresztą też zgodnie z sugestią art.9a. 10 ustawy)

P.s Rodzinę poznacie- tak naprawdę nie ma to znaczenia. Może by pomogło..ale czy tej rodzinie którą znacie- pomożecie bardziej aniżeli tej - której nie znacie- no pomyśl..chyba nie.

~emilka

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x