przekroczenie w tym samym okresie - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 28 sty 2014, 14:50

Piotrek. Organ ma dokument z którego jednoznacznie wynika, że ma uprawnienia do jakiego miesiąca a ty sugerujesz, że powinna przyznać do końca okresu zasiłkowego, chociaż organ wie że na dzień wydania decyzji świadczenia na dalsze miesiące nie przysługują. Gratuluję.
~ja

Napisano: 28 sty 2014, 14:50

chyba do 2014?
~bogus

Napisano: 28 sty 2014, 14:55

do ja.

art. 24 ust 2. prawo do swiadczeń rodzinnych ustalasz od miesiaca w ktorym wpłynął wniosek do KONCA OKRESU ZASIŁKOWEGO.

ja tak to robie
~Piotrek

Napisano: 28 sty 2014, 15:01

Art. 5 ust. 3 jest napisane, że w przypadku przekroczenia dochodu w kolejnym ROKU KALENDARZOWYM (a nie w kolejnym okresie zasiłkowym) zasiłek rodzinny nie przysługuje. Rok kalendarzowy to np. 1 stycznia 2013 do 31 grudnia 2013. Z tego wynika, że jeżeli osoba miała przyznany zasił. w 2013 r. z przekroczenia a w styczniu 2014 składa nowy wniosek i ma przekroczenie to nie przysługuje świadczenie bo to jest już kolejny rok kalendarzowy , nie mylić z kolejnym okresem zasiłkowym
~igga

Napisano: 28 sty 2014, 15:02

ustalasz to nie znaczy przyznajesz:) ustalasz ze ma prawo np do grudnia i ze nia ma prawa od stycznia:)
a - jesli rodzina w poprzednim okresie zasilkowym otrzymywala swiadczenia rodzinne bez przekroczenia to w biezacym okresie moze otrzymywac z przekroczeniem przez caly okres, obojetnie ile razy ustalalabys w tym okresie prawo do swiadczen
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 28 sty 2014, 15:02

no to ja robię inaczej do kiedy wiem ze jest wązny dokument jak mogłabym przyznac do konca okresu jak wiem ze np w styczniu tej pani bez wąznego orzeczenia dochó przekracza bez sensu dla mnie jest wtedy wszczęcia robic i uchylenia no ale każdy robi jak mu wygodniej
~a

Napisano: 28 sty 2014, 15:03

dzieki za podpowiedzi czyli jej dalej przynam to bedzie tak jak kontynuacja
~a

Napisano: 28 sty 2014, 15:06

z tym przyznawaniem do konca okresu zasiłkowego to ja bym tak nie robiła trzeba pilnować a jak tu czasem \"wyłapać\" ze komuś sie nie należy bo np w programie jak pryzznasz do konca okresu zasiłkowego tak wypłatyy idą
~a

Napisano: 29 sty 2014, 0:59

jak najbardziej trzeba przyznać to jest cały czas przekroczenie w tym samym roku bazowym 2012, tak uważa nasz prawnik tak też mówił Mazurkiewicz an szkolenia
~ala

Napisano: 29 sty 2014, 10:27

ludzie co wy kombinujecie nalezy sie do konca okresu zasiłkowego w przyszłym okresie jak przekroczy to sie nie bedzie nalezało
~Natka

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x