przekroczenie w tym samym okresie - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 29 sty 2014, 10:39

w jakim przyszłym okresie. Art. 5 ust. 3, zasił.rodz. nie przysługuje w przypadku przekroczenia nie w kolejnym okresie zasiłkowym tylko w KOLEJNYM ROKU KALENDARZOWYM
a to coś innego
~ja

Napisano: 29 sty 2014, 10:49

przeczytaj dokładnie ten art chodzi o okres zasiłkowy zawsze tak było
~Natka

Napisano: 29 sty 2014, 10:56

Natka. Może przeczytaj Ty dokładnie końcówkę art. 5 ust. 3 cyt.\"Przypadku przekroczenia dochodu w KOLEJNYM ROKU KALENDARZOWYM zasiłek rodzinny nie przysługuje\" koniec cytatu. Więc gdzie tu pisze Tobie w kolejnym okresie zasiłkowym?
~ja

Napisano: 29 sty 2014, 11:07

kolejny rok kalendarzowy odnosi sie do roku bazowego
~bb

Napisano: 29 sty 2014, 11:11

tak jak bb
~Natka

Napisano: 29 sty 2014, 11:12

bb moze wytłumaczysz co oznacza rok bazowy
~Natka

Napisano: 29 sty 2014, 11:16

to w tej sytuacji w okresie zasiłkowym osoba może kilkakrotnie korzystać z przekroczenia skoro jak pisze BB \"\"kolejny rok kalendarzowy\" odnosi się do roku bazowego
~iza

Napisano: 29 sty 2014, 11:26

to znaczy,ze zawsze ustalasz prawo do zasilku na podstawie dochodow z roku bazowego - kalendarzowy poprzedzajacy okres zasilkowy i biorac pod uwage instytucje uzyskow i utrat i wychodzi ci czy przekracza czy nie przekracza i ten rok kalendarzowy wlasnie ma odnieszenie do tego wyliczania dochodow, bo generalnie ustalasz dochody na podstawie dochodow z roku kalendarzowego poprzedzajacego okres , ale musimy zrobic i utrate i uzysk jesli sa i dopiero wtedy mamy dochod rodziny i tylko tyle
~bb

Napisano: 29 sty 2014, 11:30

dzieki
~Natka

Napisano: 29 sty 2014, 11:32

czyli np. w listopad.2012 przyznałam św. z przekroczenia, w grudniu uzysk św. nie przysługuje, w lutym utrata dochodu przyznaję św. z przekroczenia itd. tak teoretycznie może być przez cały okres zasiłkowy tak
~iza

Strona 3 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x