Przemoc w rodzinie - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 24 mar 2010, 12:25

Otrzymałam z policji pismo o przeprowadzenie interwencji kryzysowej w zakresie przeciwdziałania przemocy w rodzinie X. Dotychczas nie miałam takiej rodziny, powiedzcie jakie mam kroki podjąć
~maja

Napisano: 24 mar 2010, 12:34

Należałoby sie skontaktować z rodziną,zdiagnozować sytuację,jeśli potwierdzi sie problem przemocy sporządzić Niebieską Kartę, poinformować o możliwościach uzyskania pomocy, dac namiary na specjalistów,jeśli trzeba motywować do kontaktu ze specjalistą a jesli zachodzą inne przesłanki to podjąć konkretne działania, np. złozyć w prokuraturze zawiadomienie o przestępstwie, skierować wniosek do komisji alkoholowej,skierować wniosek do sądu o wgląd w sytuację rodziny i stale monitorować sytaucję.powodzenia!
~casia1975

Napisano: 24 mar 2010, 15:41

i iść razem z policją! maja współdziałać !!!
Patrz: Zarządzenie nr 22 komendanta Głównego Policji z dnia 31.12.2002
A do tego ma byc ifo zwrotne: jakie podjęli działania, czy załozyli teczke przemoc domowa, czy załozyli karte niebieska ( swoją) czy monitoruja srodowisko zgodnie z zarządzeniem i z jakim skutkiem.
Ta banda nierobów mysli ,ze jak do nas napisze to maj a z głowy i maja uzupełniona dokumentrację. O!nie!
ja swoich usadziłam i chodzą jak w zegarku. Pisza a potem zaraz dzwonią umówić się na wspólne wejście. .
Uczyniwszy na wieki wybór,
w każdej chwili wybierać muszę.”
SobieTaka
Praktykant
Od: 02 lis 2009, 21:55
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x