przemoc w rodzinie - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 02 gru 2009, 11:53

jak postąpić w przypadku gdy mam zgłoszenie o przemocy nad zoną przez męża. Zgłoszenie pisemne ze srodowiska.
~gabi

Napisano: 02 gru 2009, 15:39

Nie wierzę w to co czytam, jak postąpić?? działać z godnie z ustawami: pomocowa, przemocową i kodeksem kk
~SobieTaka

Napisano: 02 gru 2009, 16:15

Sobie Taka, nie denerwuj się, nie wrato, czasami odnoszę wrażenie, że ludzie bez zastanowienia zadają pytania, wtedy nic nie odpowiadam, szkoda czasu
~PR SOCJALNY

Napisano: 02 gru 2009, 17:03

idziesz na wywiad....to po pierwsze....
~daria

Napisano: 02 gru 2009, 17:05

Ale jak żona nie wyraża zgody na powiadomienie jakichkolwiek instytucji i zastosowania odpowiednich procedur?
~ola

Napisano: 02 gru 2009, 20:10

to dobic ja...sorki ironizuje, ale czy w niektorych Osrodkh n serio nie ma wspolpracy z kolezanki z biurka, wzajemna wymiana doswiadczen ,pomoc w trudnych przypadkach od pracownikowbardziej doswiadczonych itp, itd. Kazda taka sytacja jest inna i trudno bez znajomosci szczegolow dawac dobre rady - tak przynajmniej mysle....
~.........

Napisano: 02 gru 2009, 21:18

Właśnie takiej pomocy oczekiwałam od was mądre głowy ale Wy tylko o wynagrodzeniach wylewnie piszecie.
~gabi

Napisano: 02 gru 2009, 21:22

nawet jak strona nie wyraża zgody powinnas zawiadomi inne instytucje
~Gabriel

Napisano: 02 gru 2009, 21:24

Jest powiadomiona Policja kobieta przebywa w Szpitalu teraz będzie wypisana i co dalej , gdzie mam ja umieścić przeciez nie w DPS jeszcze jest mąż i czworo dzieci.
~gabi

Napisano: 03 gru 2009, 8:30

się robi: postępowanie prokuratorskie będzie ( niech kobita nie wycofa!!!!) będzie wyrok, rozwód z winy z wnioskiem o eksmisję.
Prawo polskie nie przewiduje izolacji sprawcy!!!( to ma sie zmienić) to kobieta musi gdzieś iść w sina dal:(:( na czas trwania spraw w ośrodku dla osób doświadczających przemocy.
Polecam poradnik dla pracownika socjalnego dla ministerstwa pracy, Unie Demokratyczną Kobiet....i wiele innych instytucji działających na rzecz ofiar przemocy...karta 99
Matko kochana , ofiary przemocy maja wielu sojuszników tylko trzeba z nimi się skontaktować.....
Uczyniwszy na wieki wybór,
w każdej chwili wybierać muszę.”
SobieTaka
Praktykant
Od: 02 lis 2009, 21:55
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x